hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avokado Besin Değeri: Avokado Kaç Kalori?

    Avokado Besin Değeri: Avokado Kaç Kalori
    expand

    Avokado; yenen kısımları beyaz, kabuk kısmı yeşil ve iri çekirdekli bir Meksika meyvesine denir. Avokado meyvesi ise, kilogram başına hesapla kalori, yağ içeriği ve protein oranı pek çok meyveye göre önemli bir meyvedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabuğu yeşil ve içinde bol miktarda çekirdek bulunan bir meyve olan Orta Meksika kökenli avokado meyvesi, yüksek oranda lif içeren besinler içinde yer alır. Aynı zamanda içeriğinde yer alan mineral ve vitaminlerle sağlıklı yaşam tarzını benimseyen insanlar için bir vazgeçilmeze dönüşmüş bir durumdadır.

    Avokado Besin Değeri

    Avokadonun 100 gramının içinde 160 kalori bulunur. Avokadonun 1 porsiyonunda ise, ( 35 gr) 56 kalori yer alır. Avokadonun 100 gramı ise, 8.53 gram karbonhidrat, 14.66 gram yağ, 2 gram protein, 6.7 gram lif içerir.

    Avokadonun enerji değerleri yüksek olan bir meyvedir. Bunun nedeni ise, içinde yer alan doymamış yağ asidi seviyeleridir. Ama bu yağlar sayesinde de avokado kolesterole karşı çok etkili bir rol oynar. Aynı zamanda folik asit bakımından da fazla zengin olması avokadoyu hamilelik sırasında kullanılması gereken besinler, listesine sokar.

    Bu bakımdan hem bebek hem de anne sağlığı söz konusu olduğu zaman vazgeçilmez olan bir pozisyondadır. İçerdiği Omega-6 yağ asitleri ve Omega-9 sayesinde ise metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını da önemli ölçüde kolaylaştırır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avokado Besin Değeri: Avokado Kaç Kalori

    Avokado Kaç Kalori?

    Kilo vermek için diyet yapan ya da mevcut ideal kilosunu korumayı hedefleyen kişiler için tok tutmayı sağlayan özellikleri sayesinde ara öğünlerde tüketilmek üzere ideal bir besin olarak bilinir. Lezzetli ve besleyici bir avokado ile günün bir öğününü geçirebilmek için, meyvenin olgunlaşmış olanını da tercih etmek gerekir.

    Avokado eğer satın alınıyorsa, yumuşak olanlarının seçilmesi gerekir. Avokado meyvesini diyet programına eklemeyi planlayan ve kilo vermeyi düşünen pek çok kişi; mineral, A, C, E ve K vitaminleri, protein, doymamış yağ asidi yönünden zengin, tok tutma özelliği sayesinde diyete yardımcı olan bir besin olan avokadonun kalori miktarını incelememiz gerekir:

    35 gramlık bir orta porsiyon bir avokado yaklaşık olarak 50 kaloridir.

    1000 gram tam porsiyon bir avokadonun içinde ortalama kalori değeri de 1430 kaloridir.

    70 gram ağırlığındaki yarım porsiyon avokado ise, yaklaşık 100 kaloridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avokadonun Faydaları Nelerdir?

    Tropikal meyveler içinde en çok tercih edilen ve bilinen besinlerden birisi olan avokado içerdikleri sayesinde insan sağlığına pek çok fayda sağlar. Ağaçta yetişen ve bir tür tereyağı meyvesi olarak da bilinen bu meyve vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir yapıya sahiptir. 

    Kahvaltı öğünleri için yaklaşık 2 çorba kaşığı taze lor, bir orta boy kırmızıbiber, bir büyük kupa maydanoz, dört adet çeri domates, bir adet salatalık ve bir adet haşlanmış yumurtanın yarım porsiyon avokado ile buluşturulması sayesinde hazırlanan kahvaltılık avokado salatası ise, 256 kalori değerindedir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow