hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgur Besin Değeri: Bulgur Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri...

    Bulgur Besin Değeri: Bulgur Kaç Kalori Bulgur Pilavı Besin Değerleri...
    expand

    Buğdaydan yapılan bir yiyecek olarak ön plana çıkan bulgur, sofralarda en çok bulunan besin türleri içerisinde gelir. Hem doyurucu olması hem de zengin mineral ve vitamin yapısı ile sağlıklı bir sebze çeşididir. Aynı zamanda Ortadoğu ile Akdeniz mutfaklarının yaygın yiyecek türleri içerisinde öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kapsamda ise 100 gram üzerinden ele alındığı zaman bulgurun kalori miktarı 342 kalori şeklinde değerlendirilir. Aynı zamanda vitamin ve mineral ile pek çok sağlıklı katkısı üzerinden düzenli tüketilmesi gereken yiyeceklerden biridir.

    Bulgur Besin Değeri: Bulgur Kaç Kalori?

    En çok sevilen besin türleri içerisinde bulgur gelir. Özellikle hem doyurucu olması hem de kilo almak isteyenler için önemli yer taşır. Diğer yandan lezzetli ve her damak tadına uyum sağlayan özel bir yemek çeşididir. Zengin vitamini ve mineral yapısının yanı sıra 100 gram üzerinden belli bir kaloriye sahiptir. Bu kalori ise 342 kalori olarak ifade edilir.

    Aynı şekilde pişmiş olan yine 100 gram bulgur içerisinde ise 83 kalori olduğunu söylemek mümkün. Çünkü bu durum pişmemiş ile birlikte pişmiş bulgur yemeğine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Elbette içerisinde kullanılan yağ türü yine kalori miktarını etkileyen unsurlar içerisinde yer almaktadır. Örneğin zeytinyağı kullanıldığı zaman çok daha düşük kalori çıkabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulgur Besin Değeri: Bulgur Kaç Kalori Bulgur Pilavı Besin Değerleri...Bulgur Pilavı Besin Değerleri

    Vitamin ve mineral ile beraber kalori üzerinden bulgur pilavının besin değerleri ön plana çıkar. Bu durum genel çerçevede 100 gram üzerinden ele alınması ile birlikte ifade edilmektedir.

    - 342 kalori

     - Karbonhidrat 76

     - Protein 12 gram

     - Yağ 1,3 gram

     - Sodyum 17 mg

     - Potasyum 410 mg

     - Diyet lifi 18 g

     - Demir 2,5 mg

     - B6 vitamini 0,3 mg

     - Magnezyum 164 mg

     - Kalsiyum 35 mg

    Genel olarak bulgur pilavı içerisinde yukarıdaki besin kaynakları bulunmaktadır. Birçok farklı yemeğin yanında lezzetli şekilde tüketim imkanı veren bu besin kaynağı, aynı zamanda zengin ve sağlıklı besin değerlerine sahiptir.

    Bulgur Besin Değeri: Bulgur Kaç Kalori Bulgur Pilavı Besin Değerleri...Bulgurun Faydaları Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle B1 vitamini ile birlikte sindirim ve sindirim sistemlerine karşı bulgur önemli faydalar sağlar. Aynı zamanda içermiş olduğu folik asit sebebiyle çocuklarda ve hamile kadınlarda önemli destek verir. Doymamış yağ sahiptir ve düşük yağ oranı ile sağlıklı şekilde tüketim imkanı verir. Kolesterol içermediği için tüketilmesi gereken önemli besin kaynakları içerisinde olduğunu ifade etmek mümkün. Ayrıca tatmin edici vitamin ve mineral kaynağı olarak düzenli tüketilebilir.

    Bir Çorba Kaşığı Bulgurdaki Kalori Ne Kadar?

    Çorba kaşığı üzerinden ele alındığı zaman bulgurun kalorisi 11 kalori şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda dolu dolu çorba kaşığı üzerinden bu durum ele alındığında ise 23 kalori olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan zengin demir ve mineral katkısı ile birlikte özellikle sulu yemeklerin yanında tüketilen bir yiyecek türü olduğunu ifade etmek gerekir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow