hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Köpeği Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Köpeklerinin Cinsleri ve Özellikleri...

    Dünyanın En Büyük Köpeği Hangisidir Dünyanın En Büyük Köpeklerinin Cinsleri ve Özellikleri...
    expand

    Bazı köpek cinsleri boyutları ile birlikte neredeyse insan boyunun daha üstüne çıkmaktadır. Dünya çapında bu konuda pek çok önemli köpek türü bulunurken Türkiye'de de Sivas kangalı önemli bir yere sahiptir. Tabii söz konusu dünya çapında en büyük boyuta sahip köpek olduğu zaman, Danua cinsi ve ismi George olan bir köpek olduğunu söylemek mümkün. Toplamda 2 metre 10 santimetre boyuna sahip olan bu köpek, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük köpeği olarak da öne çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Büyük Köpeği Hangisidir?

    2010 yılında dünyanın gelmiş geçmiş en büyük köpeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren George isimli köpek, 2 metre 10 santimetre boyu ile devasa bir görsel oluşturmaktadır. Aynı zamanda Danua cinsi olarak da öne çıkan bu köpek, günümüzde vefat etmiş durumda. Aynı zamanda ağırlığı tam olarak 110 kilogram olan bu büyük köpek, hala dünya çapında en büyük köpek olarak ifade edilmektedir. Tabii köpek cinsi olarak bakıldığında ise Orta Asya'dan Türk boyları ile Anadolu'ya gelmesi Sivas kangalı, dünyanın en büyük köpekleri olarak ifade edilmektedir.

    Dünya'nın En Büyük Köpeklerinin Cinsleri ve Özellikleri

    Dünya çapında farklı yerlerde yaşayan ve değişik özellikler gösteren, oldukça büyük boyutlara sahip birçok köpek cinsi bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Uzun boyu ve iri vücutları ile Sivas kangalı, 72 ile 77 metre uzunluğuna kadar varabilen canlılardır.

    - Güçlü vücut yapıları ve boyutları ile Saint Bernard köpek cinsleri ise 60 ile 69 metre arasında bir büyüklüğe sahiptir.

    - Oldukça nazik ve dost canlısı, aynı zamanda bekçi ve av köpeği olarak da bilinen Danua cinsi köpekler, 71 ila 86 santimetre uzunluğuna kadar çıkabilmektedir.

    Dünyanın En Büyük Köpeği Hangisidir Dünyanın En Büyük Köpeklerinin Cinsleri ve Özellikleri...- Simsiyah görüntüleri ve dost canlısı tüylü yapıları ile Newfoundland köpek cinsi, 63 ile 69 santimetre arasında öne çıkmaktadır.

    - Atletik ve güçlü yapısı, kalın tüyleri, zeki olması ile Leon Berger köpek cinsi 74 ila 80 santimetre arasında bir boyuta sahiptir.

    Bu şekilde farklı özellikleri ile birlikte yukarıda verilen köpek cinsleri dünyanın en büyük köpek türleri olarak da ifade edilebilir. Aynı zamanda bu köpekler evcilleştirilen ve günümüzde dünyanın değişik yerlerinde beslenen dost canlısı hayvanlardır.

    Dünyanın En Güçlü Köpek Cinsi Hangisidir?

    Boyutları ile Berber aynı zamanda gücü üzerinden özellikle Sivas kangalı dünyanın en güçlü köpek cinsi olarak öne çıkar. Ayağa kalktıkları zaman neredeyse insan boyunu geçen bir devasa boyuta sahip olduklarını söylemek mümkündür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow