hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Örümceği Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Örümcekleri Türleri ve Özellikleri...

    Dünyanın En Büyük Örümceği Hangisidir Dünyanın En Büyük Örümcekleri Türleri ve Özellikleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Örümcek türleri en sevilmeyen ve aynı zamanda korkulan hayvan türleri içerisinde yer alır. Daha çok ağaçlık ve ormanlık alanlarda yaşayan bu türler, rutubetli alanları da severler. Tabii böcek türü bile insanı ürkütürken bunların çok daha büyük boyutlarının bulunduğunu söylemek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük örümceği ise tarantuladır. Özellikle 170 gram gibi bir ağırlığa sahip olan tarantula, aynı zamanda kendi boyutlarındaki canlılar için öldürücü bir etkiye sahiptir. Dev kuş yiyici olarak da bilinen tarantulalar 28 santimetreye kadar uzama özelliğine sahiptir.

    Dünya'nın En Büyük Örümceği Hangisidir?

    Filmlere ve dizileri de konu olan, dünyanın en büyük örümceği tarantula olarak öne çıkmaktadır. Özellikle en büyük olanları 28 cm'ye kadar büyüme potansiyeli göster. Bu potansiyel ile beraber aynı zamanda ortalama 170 gram ağırlığına sahiptirler. Oldukça tüysüz ve ayrıca 8 bacaklı bir yapıya sahip olan tarantula çeşitleri, diğer yandan zehirli bir güce de sahiptir. Diğer yandan 12 santimetrelik, oldukça büyük bir kabuğa sahip olduklarını da ifade etmek gerekir. Başka bir isim üzerinden dev kuş yiyici olarak bilinirler ve kendinden büyük olan kuşları da avlama özelliği gösterirler.

    Dünya'nın En Büyük Örümcekleri Türleri ve Özellikleri

    Dünya çapında birçok önemli ve aynı zamanda büyük, değişik özelliklere sahip örümcek türleri bulunmaktadır. Bu türler diğer yandan dünyanın farklı bölgelerinde değişik yaşam koşulları ile hayatlarını devam ettirirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Büyük Örümceği Hangisidir Dünyanın En Büyük Örümcekleri Türleri ve Özellikleri...- Calut kuş yiyeni Güney Amerika topraklarında yaygın yaşayan siyah renkli tehlikeli örümcek türleri içerisinde gelir.

    - Liken Avcı ölümcül devasa boyutları ile dünyanın en ürkütücü örümcekler arasında bulunmaktadır. Tüylü ve kahverengi bir yapıya sahiptir.

    - Brezilya somon pembe kuş yiyici tarantulası pembe tüyleri ve kahverengi gövdeye sahiptir. Kertenkele ve fare ile beraber kuş gibi birçok canlıyı avlayabilir.

    - Cochin ufak kazıcı örümcek ilk defa 2009 yılında keşfedilmiş, kabukları ve taşları arasında yaşamayı tehlikeli türler arasında gelir.

    - Brezilya dev koyu kumral Kırmızı tarantula Güney Amerika'da sık rastlanan tehlikeli türler arasında bulunur.

    Bu şekilde birçok farklı ve dünyanın en büyük, tehlikeli, oldukça zehirli böcekleri ön plana çıkmaktadır.

    Dünyanın En Büyük Böcek Türü Hangisidir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük böcek türü olarak tarantula ön plana çıkar. Ancak aynı zamanda tarantula kendi içerisinde birçok farklı cinse ayrılır. Bu cinsler değişik avlanma türleri, boyutları ve renkleri ile beraber yaşam koşulları üzerinden farklılık gösterebilir. Genelde büyük bir çoğunluğu Güney Amerika'da yaşar ve oldukça tehlikelidirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow