hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara iftar vakti - 2020 imsakiye: 27 Nisan Ankara iftar saati kaç?

    Ankara iftar vakti - 2020 imsakiye: 27 Nisan Ankara iftar saati kaç
    expand

    Ankara iftar vakti 27 Nisan günü sahura kalkıp oruçlarına niyet eden ve yine bugün Ankara içerisinde oruçlarını açacaklar tarafından merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı namaz saatleri verileri dikkate alınarak hazırlanan CNN TÜRK İmsakiye 2020 sayfasında “Ankara iftar saati kaçta?” sorusunun cevabı yer aldı. İşte, 2020 Ramazan ayının üçüncü günü yani 27 Nisan Ankara iftar saati…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 Nisan Ankara iftar saati 2020 Ramazan ayı imsakiyelerinde bugün en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gece sahura kalkılıp Ramazan ayının üçüncü günü yani bugün oruca niyet edildi. Oruçlarını bugün Ankara il genelinde açacaklar ise heyecanla okunacak akşam ezanını ve iftar saatini beklemeye koyuldu.

    Peki, 27 Nisan Ankara iftar vakti ne zaman girecek? Ankara iftar saati kaç? Akşam ezanı saat kaçta, ne zaman okunacak? Diyanet İşleri Başkanlığı namaz ve ezan saatleri sayfasında yer alan bilgiler referans alınarak hazırlanan CNN TÜRK imsakiye 2020 sayfasında 27 Nisan Ankara iftar vakti de de yer aldı.

    Bilindiği üzere iftar Türkçe’de “Oruç açmak” anlamına gelmektedir. Sahur vaktinde kalkılıp yemek yenilip su içilir. Ardından imsak vaktinin girmesiyle birlikte oruca niyet edilir. Akşam ezanı vaktinin girmesiyle birlikte de oruç açılır. Yani bulunduğunuz ildeki akşam ezanı saati aynı zamanda da o ilin iftar vaktidir. Hal böyle olunca da 27 Nisan Ankara iftar vakti aynı zamanda 27 Nisan Ankara akşam ezanı saati ile aynıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 NİSAN ANKARA İFTAR SAATİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

    Yukarıda yer alan sayfaya girerek “Bugün Ankara iftar saati kaçta?” sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz. Ayrıca sayfa üzerinden 30 günlük il il imsak ve sahur saatlerini de görebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow