hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Alpaslan Akkuş Alpaslan Akkuş

    118 Beklenmeyen Goller Hattı…

    02.07.2014 Çarşamba | 12:20Son Güncelleme:

    Maradona’dan ötürü çubuklu mavi beyazı sevenler o gittiğinden bu yana her 4 yılda bir aynı umuda kapılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta sahadan forvete hızlı koşan her bücürün El Diego olması beklenir. Ama Maradona bir tanedir işte. Kusturica’nın Maradona belgeselini izlerseniz bunun sahayla değil insanla ilgili olduğunu anlarsınız. Çünkü Diego, orta sahadan çalımlarla gidip gol atan adam değildir, Maradona isyanın ta kendisidir. Hayata, sisteme, rutine, kurallara, duvarlara, kalıplara, hatta kendisine. Pele çizgi üstünün en yeteneklisi, Maradona çizginin dışıdır. Pele düz gider, Maradona yola girmez. Elle gol attığında bile güzeldir. Çünkü Maradona sokaktır.

    Yıl 2014. Yine onu arıyoruz. Elimizde yine bir bücür var. Ele avuca sığmıyor. Kulüp bazında almadığı kupa, eve götürmediği ödül yok. Rekorlarını ucuca eklesen burdan Buenos’a yol olur. Tek eksiği Dünya Kupası. Çünkü Diego o kupayı kaldırdı.

    Bütün takım onunla aynı motivasyonla oynuyor. Maradonasız da kupa almak istiyorlar. İsimler iyi ama oyun bir türlü o günlerdeki gibi değil. Messi parlayıp sönüyor, takım ilk tura göre daha çok pozisyon buluyor, bir o kadarını da veriyor.

    Hani ikinci turlar öncesi söylemiştim ya sürpriz potansiyeli yüksek maç diye, iş oraya doğru gidiyor. Arjantin daha önde ama İsviçre’de Balkan devşirmeleriyle gole yakın. Al sana yine penaltılar, derken, bücür adam çıkmadan opera bitmez, kuralıyla Messi fırlıyor, topu diğer sol ayaklıya veriyor. Di Maria penaltılar yok, diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre, Hırvatlardan son dakika golü yemiş Türkiye edasıyla şöyle bir yokluyor ama ah o direk. Artık İsviçrelilerin de Fenerbahçelilerin Appiah kabusu gibi bir unutulmaz vuruş anı var. O kafa vuruşu yıllarca rüyalara girecek. Tam direkten içeri süzülürken uyanıp soğuk su içecekler.

    Işid görünümlü Amerikalı!

    Messispor çeyrek finali kutlarken muhtemel rakipleri çıktı sahaya. Tarihinin en şahane neslini yakalayan Belçika, Alman zihniyetli Amerika karşısına çıktı. Bu kadar teknik topçu bu kadar koşunca maçları az gollü geçse bile seyir zevki hep iyi oldu. Temkinli ama kora kor mücadele koydular ortaya.

    Amerika rakip ceza sahasını pek fazla göremedi. Belçikalılar parsel parsel ezberledi. Işid görünümlü Amerikalı Tim Howard bir geceliğine Ochoa’ya dönüştü. Mıknatıs gibi her top üstüne gitti. Hazard’lar, Fellaini’ler, Witsel’ler kaçırdı, bir ikinci tur klasiği olarak maç uzadı. Tıpkı Almanya gibi Belçika da uzatmanın başında kilidi çözdü. De Bruyne şahane bir gol attı, Lukaku Everton’dan takım arkadaşı Howard’ı aştı tabelayı ikiledi. Amerika ikinci uzatma devresine sürpriz golle başlayıp umutlandı ama olmadı. Hazard Messi’den randevu aldı. 

    Turnuvanın favorisiyken çekirge muamelesi görmeye başlayan Arjantin, sahaya zeka, enerji ve tekniği aynı anda koyan Belçika ile oynayacak. Hazard ve arkadaşları ileride fazla bencil davranmayı bırakırsa Arjantin önünde daha avantajlılar. Messi içindeki Maradona’yı çıkarırsa sahada işler değişir. Aksi taktirde Tangospor’un işi hiç de kolay değil. İkinci tur öncesi ayrı bir yazı yazacağım ama şimdiden notum olsun, Messi kupayı kaldırdığında da Maradona’yı geçemez. Belki bugün bile ondan daha iyi futbolcu olabilir, belki Pele de öyledir. Ama Maradona futbolun üstündedir. Ne kupa büyüklüğü ne şampiyonluk. Arz ederim. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tim Howard caps'leri