hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Opr. Dr. Cem Payaslı Opr. Dr. Cem Payaslı

    Estetikte 'Fransız Askı' uygulaması nedir?

    24.08.2020 Pazartesi | 11:33Son Güncelleme:

    Herkese merhabalar, artık ben de her hafta yazılarımla CNNTURK.COM’da olacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hepimizin, özellikle de kadın okurlarımızın dikkatini çekeceğini düşündüğüm plastik cerrahi alanındaki bilgilerimi, deneyimlerimi paylaşacağım.

    İlk yazımda hangi konudan bahsetsem diye düşünürken, şu sıralar çok popüler olan Türkiye’de eğitmeni olduğum Fransız Askı yönteminden bahsetmeyi uygun gördüm. Öncelikle biraz teknikten bahsedeceğim.

    Fransız Askı uygulaması nedir ?

    Yüz gençleştirme hedefiyle uygulanan birden fazla yöntem var. Medikal estetik uygulamalarından, yüz askısına, yüze yağ enjeksiyonundan yüz germeye dek geniş bir yelpazede operasyonlar yapılıyor. Tüm işlemlerin kalıcılığı birbirinden farklıdır. Fransız yüz askısı ameliyatsız yüz germe olarak literatürde yerini aldı. Klasik yüz germeye nazaran kesi olmadan yapılan, daha hızlı ve daha az komplikasyona sahip bir uygulamadır. Fransız Askı olarak tabir edilen, kırçıllı dokuya sahip ipler sayesinde yüz bölgesindeki elmacık, gıdı, çene, kaş, boyun gibi bölgeleri daha ön plana çıkarak sarkan derinin yukarı doğru toplanması hedeflenir. Bu fiziksel sonucun yanı sıra askı uygulaması ile birlikte uygulama alanında kolajen dokusu üretimi de tetiklenmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız Askı neden bir çözümdür?

    Çünkü deri altı dokular zamanla çöker. Yağ dokularının yüzün üst bölgesinden alt bölgesine sarkması, yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle, bu dokuların orijinal konumlarına yeniden çekilmesini sağlayan bir tedaviyi tercih etmek gerekir. Bazı yüz yağ dokularının erimesi gibi birçok değişimin olması doğru olsa da, bu zamanla azalır. Hatta 80 yaşına kadar deri altında, derin ve yüzeysel toplam yağ kütlesinde hafif artış bile olur. Oval ve boynun yırtılması, elmacık kemiklerinin çökmesi, çene torbalarının ortaya çıkması, nazolabial çizgileri ve öfke çizgileri esasen erimenin değil sarkma olgusunun sonucudur.
    Kendinizi ikna etmek için çok basit bir test yapabilirsiniz. Sırtüstü yere uzanın ve yüzünüze bir aynayla bakın. Tüm bu yaşlanma belirtilerinin o zaman neredeyse kaybolduğunu göreceksiniz. Bu, eski yerine gelen doku miktarının ve de yer çekiminin etkisine karşı mücadelenin kanıtıdır.
    Fransız Askı ile gerdirme işlemi, dokunun yeniden eski konumuna getirilmesini mümkün kılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız Askı kimlere uygulanabilir? Ameliyat süresi ve iyileşme süreci nasıldır?

    Askı uygulamasında, hastanın ihtiyaçları doğrultusunda teknik ve işlem yapılacak bölgeler öncesinde konsültasyon ile belirlenir. Operasyon klinik ortamında veya ameliyathanede planlanabilir. Uygulama sırasında uygulanan ip sayısına ve uygulama alanına göre operasyon süresi 30 dakika ila 2 saat arasında değişmektedir. İyileşme süreci yaklaşık 2 hafta iken, optimum sonuçları ise 3 ila 6 hafta arasında gözlemlenebilir.

    Fransız Askı hangi amaçlar için uygulanabilir?

    Ana amaç yüz gençleştirme iken yüz şekillendirme için de bize olanak sunmaktadır. Daha kalkık kaşlar, daha çekik göz hatları, daha belirgin elmacık bölgesi için de uygulamalar planlanabilir.