hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Opr. Dr. Cem Payaslı Opr. Dr. Cem Payaslı

    Liplift nedir, nasıl yapılır?

    02.09.2020 Çarşamba | 14:04Son Güncelleme:

    Herkese merhabalar, bu haftaki yazımın konusunu LİPLİFT olarak belirledim. Öncelikle operasyonun ne olduğundan bahsedeceğim, ardından bu operasyonun kimler için ideal olduğunu paylaşacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liplift operasyonu yaklaşık 10 yıldır uygulanan bir operasyon ancak son zamanlarda gerek operasyon konforu gerekse yüzde yarattığı değişim, hemen erişilen sonuç sebebiyle çok gündemde olan bir uygulama.

    Liplift nedir ?

    Okuyuculardan gelen sorulardan yola çıkarak, öncelikle belirtmek gerekir ki Liplift dudak dolgusu değildir. Amacı dolgudan farklıdır ve ayrıca dolgunun kalıcılığı 6-12 ay arasında kişiye göre değişim gösterirken Liplift operasyonu uzun yıllar kalıcıdır.

    Liplift i açıklarken dudak anatomisinden bahsetmek gerekir. Burun ve dudağın üst kısmı arasındaki mesafeye ‘Filtrum’ denir. Filtrum uzunluğu kişinin görünümünde önemli bir rol oynar. Diğer yüz özelliklerine göre küçük bir yapı gibi görünse de Filtrum, üst ve alt kısımları birleştirerek yüzün merkez parçası olarak görev yapar. Bir kadın için Filtrum ne kadar uzun olursa yüzündeki ifade o kadar erkeksi olabilir.

    Yüz kaslarının zayıflaması, yaşla birlikte artan cilt elastikiyeti sebebiyle Filtrum uzamaya devam ettiği için uzun bir Filtrum bir ölçüde yaşlı bir ifadeye de yol açabilir. Tüm bu sebeplerle kadınlarda uzun bir Filtrum arzu edilmez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar için ideal Filtrum aralığı 11-13 mm ve erkekler için 13-15 mm'dir.

    Liplift operasyonu Filtrum’un kısaltılmasını, üst dudağın pembe görünür kısmının daha çok görünür olmasını sağlar.

    Liplift nasıl yapılır?

    Subnazal bullhorn olarak tabir edilen burun altı megafon diye tercüme edebileceğimiz teknik en çok tercih edilen tekniktir.
    Bu teknikte uygulama öncesinde bir çizim uygulanır. Çizim doğrultusunda, daha az görünür olan burnun tabanı boyunca tipik olarak gizlenmiş bir kesi gerçekleştirilir. Kesi sıklıkla bir megafon şeklinde gerçekleşir ve sonuç olarak dudağın ortası, sağ ve solu buruna doğru çekilir.

    Kesiyi detaylandırmak gerekirse, kesi burun tabanının hemen altından küçük bir deri parçasının çıkarılmasını içerir. Kalan deri daha sonra burnun altına tekrar dikilir. Kesi ile birlikte bu derinin çıkarılması Filtrum uzunluğunu azaltır. Çıkarılan cilt miktarı, Filtrum’unuzun mevcut uzunluğuna, diğer yüz yapılarına ve istediğiniz sonuca göre kişiselleştirilir.

    Liplift sonucunda ne elde edilir?

    Bu operasyonun sonucunda daha büyük üst dudak, daha dengeli yüz hatları ve daha kadınsı bir görünüm elde edilebilir. Liplift, dudak dolgusu işleminden farklı olarak uzun yıllar kalıcı bir etki sağlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Operasyon ve iyileşme süreci nasıldır?

    Liplift operasyonu klinik ortamda veya ameliyathanede planlanabilir. Uygulama süresi yaklaşık olarak 20-30 dakika arasında değişmektedir. Uygulama ardından burun altına kesinin olduğu yere bant yapıştırılır. 3 günün sonunda bant çıkarılır. Optimum sonuçlar ise 3 hafta ila 1 ay arasında gözlemlenebilir.