hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Opr. Dr. Cem Payaslı Opr. Dr. Cem Payaslı

    Liposakşın nedir?

    03.09.2020 Perşembe | 16:28Son Güncelleme:

    Herkese merhabalar, Cnnturk.com’daki yazı serime keyifle devam ediyorum. Sizleri bilgilendirmek ve merakınızı gidermek beni çok memnun ediyor. Önceki haftalarda ‘Fransız Yüz Askısı’ ve ‘Liplift’ operasyonları ile ilgili bilgiler paylaşmıştım. Bu haftaki yazım için konu başlığı olarak Liposakşın - yani yağ alımı uygulamasını uygun gördüm.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Lipoşaksın’ uygulaması uzun yıllardır yapılan vücuttan yağ alımı olarak gerçekleştirilen bir vücut şekillendirme yöntemidir. Uygulama uzun süredir yapılmasına rağmen, gelişen teknolojik cihazlar ve uygulama teknikleri ile gözlemlenen sonuçları her gün daha da gelişmektedir.

    Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ‘Liposakşın’ bir kilo verme yöntemi değildir. Liposakşın ile kilo verme hayalini elemek gerekir. Uygulamada elbette bir miktar yağ kaybı gerçekleşir fakat uygulamada en önemli beklenti vücudun şekillendirilmesi olmalıdır.

    Vücudun şekillendirilmesini şu şekilde açıklayabiliriz; Diyelim ki siz normal kiloda olan bir kişisiniz ve vücudunuzun belirli bölgelerinde spor veya diyetle çözemediğiniz bir yağ dokusu mevcut, işte ‘Liposakşın’ yöntemi bu noktada devreye girer. Herhangi bir yöntemle, incelmesini başaramadığınız bölgelerinizin şekillenmesini veya o bölgedeki yağ yoğunluğunun azaltılmasını hedefler. Daha belirgin bel oyuntusu, daha düz bir karın, daha az basen veya iç bacak hedefi ile ‘Liposakşın’ yaptırabilir ve beklentinizi tam anlamıyla karşılayan sonuçlar alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazımın başında gelişen teknolojilerden bahsetmiştim. Biraz daha detaylandırırsak; ‘Liposakşınd’a birden fazla teknolojik cihaz seçeneğinden günümüzde en popüler olanı VASER ve VIBRASAT liposakşındır.

    Liposakşında yeni teknolojiler 

    VASER, rezonansta ses enerjisinin titreşim amplifikasyonu için bir kısaltmadır. Bu ultrason teknolojisi, yağ hücreleri arasındaki bağları bozmak için güçlü dalgalar kullanır. VASER liposakşın daha kontrollü ve nazik bir kozmetik prosedür olarak kabul edilir. VASER liposakşın, yağların alınmasında hem nazik olması hem de son derece hassas olması sebebiyle benzersizdir. Altta yatan sağlıklı dokunuza zarar vermeden yağ dokunuzla altındaki kaslar arasındaki bağlantıyı bozar. Bu durum, VASER liposakşın da daha titiz bir çalışma zemini sağlayarak çok daha iyi sonuçlar elde etmeyi mümkün kılar.

    Yağ alım gücü ile farklılaşan liposakşın cihazı olan Vibrasat, estetik ve plastik cerrahide ortaya çıkan birkaç sorunu çözüyor. Yüksek frekanslı titreşim teknolojisiyle Vibrasat, birim zamanda daha az hasarla daha yüksek miktarda yağ alımına olanak sağlarken daha net şekillendirmeyi en az hasarla gerçekleştirmenin zeminini oluşturur.