hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Opr. Dr. Cem Payaslı Opr. Dr. Cem Payaslı

    Rinoplasti nedir?

    27.09.2021 Pazartesi | 17:45Son Güncelleme:

    Bu yazımda en çok soru aldığım konulardan bir diğeri olan burun estetiğiyle ilgili yazmak istedim. En çok talep edilen estetik operasyonların başında gelen burun ameliyatlarıyla (rinoplasti) ilgili söyleyebileceğim en güzel cümle “Küçük değil, doğal burun güzeldir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rinoplasti yalnızca estetik amaçla değil, fonksiyonel bozuklukları düzeltmek için de yapılır. Hastanın nefes alma problemi varsa, rinoplasti içinde nefes açma operasyonu da gerçekleştirilir. Operasyon yaklaşık 1-2 saat sürer. Operasyon sonrası gözlere buz uygulaması yapılır. Çok büyük ihtimalle hastanın operasyon sonrasında ağrısı olmayacaktır. Ağrı yerine hafif sızlamalar olabilir.

    Bu süreç de cerrahın yazdığı ilaçlarla en konforlu şekilde geçirilir. Hasta, konforunu artırmak amacıyla 1 gece hastanede ağırlandıktan sonra sabah taburcu edilir. Operasyon sonrasındaki üçüncü gün kontrole çağrılır. Bir zamanlar hastaların korkulu rüyası olan bez tamponların yerini günümüzde silikon hava kanallı splint’ler aldı.

    Silikon sağa sola yapışmadığı için alınırken de hastanın canı çok yanmaz. Nefes açma operasyonu yapılmayan hastalara zaten burun tamponu konulmaz. Operasyondan sonra 1 hafta dolduğunda ikinci kontrol yapılır, burun ateli alınır ve yerine bant yapıştırılır. Sonraki süreç artık doğal iyileşme sürecidir.

    1 ay dolduğunda hastayla tekrar görüşülür, ameliyat öncesi ve sonrası fotoğrafları karşılaştırılır. Yapay bir sonuç, kişiyi güzel göstermez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her zaman güzel burun, doğal burundur derim bu yüzden. Gerçek dışı beklentiler, burnun fizyolojisi dikkate alınmadan yapılan cerrahiler, hem doğallıktan uzak hem de nefes alamayan burunlara yol açar. Oysa küçük burun değil, doğal ve nefes alan burun güzeldir.