hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Çiğdem Öztabak Çiğdem Öztabak

    MetaMask Learn Lansmanı, New York

    01.02.2023 Çarşamba | 09:11Son Güncelleme:

    MetaMask, kullanıcıların web3 ve self-custodial cüzdanların dünyasına alışmasına yardımcı olmak için bir eğitim simülasyon platformunun lansmanını gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York merkezlerinden pazar lideri konumunu koruyan blockchain teknolojisi şirketi ConsenSys, en yeni girişimi MetaMask Learn'i duyurdu. MetaMask Learn, web3 hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için 10 dilde kullanılabilecek ücretsiz bir kaynak ve kütüphane. Yeni self-custody kavramına adapte olmak isteyenlere yardımcı olmak için interaktif MetaMask UI ortamı sunuyor ve kullanıcıları en yaygın konularla tanıştırıyor ve web3'e adapte olmalarına yardımcı olmayı vaad ediyor.

    Kripto sahiplerinin yapılan bir anketine göre, son zamanlardaki projelerin büyük miktarda dolandırıcılıklara karışması müşterilerin custodial platformlara olan güveni ciddi oranda sarstı. Bir yandan da custodial çözümlere olan alternatiflerin bilinirlik oranı da ciddi oranda düşük. ConsenSys tarafından yapılan ve 1505 kripto sahibi üzerinde yapılan bir Morning Consult anketi, katılımcıların %75'inin self-custody nedir bilmediğini gösteriyor.

    MetaMask Learn, görsel öğrenmeyi işletme odaklı testlerle birleştirerek kullanıcıların karmaşık web3 kavramlarını anlamalarına yönelik ilginç bir deneyim sunuyor. Platform, 10 dilde ücretsiz olarak mevcut olacak ve kendine ait cüzdanlara alışmakta olanlar için etkileşimli bir MetaMask UI ortamı sunacak. MetaMask Learn ders programındaki başlıklar da şöyle ; What is Web3, What is a Crypto Wallet, The Era of Digital Identity, What is a Self-Custody Wallet, NFTs and Creators, ve Decentralized Finance. Oldukça geniş bir kütüphane olacak ve güvenilir kurumlardan gelecek bu tür eğitsel içeriklere sektörün de ihtiyacı var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MetaMask Learn Lansmanı, New York

    MetaMask'in kurucu ortaklarından Dan Finlay, şu yorumları iletti "MetaMask Learn, görsel öğrenmeyi işletme odaklı testlerle birleştirerek kullanıcıların web3 ekosistemine adım atması için bir temel sağlar" dedi.

    MetaMask, web3 hakkındaki bilginin herkese açık olmasına inandıkları vizyonlarıya platformu çoklu dil destekli olarak lanse etmiş oldu. Elbette Türkçe de var, İngilizce, Bahasa (Endonezya), Çince, Portekizce, Tagalog (Filipinler), İspanyolca, Rusça, Ukraynaca, Türkçe ve Vietnamese ilk lansman dilleri, daha fazlasını da yayına alacaklarını bildirdiler.

    Web3’de 2023 trendlerinde özellikle blockchain eğitim alanının öne çıkacağından bahsetmiştim, lider teknoloji şirketlerinin bu tür insiyatifleri de bu açıdan çok önemli. Eğitim ile ilgili ve eğitime dokunabilen girişimlerin kendilerini daha hızlı valide etmelerini sağlayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MetaMask Learn’ü ücretsiz olarak denemeye learn.metamask.io başlayabilirsiniz.