hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Ersoy Soyer Ersoy Soyer

    Sevinç, Gurur, Adalet

    04.09.2023 Pazartesi | 15:27Son Güncelleme:

    Dün gece her birimiz tek bir şeye odaklandık. Voleybol Avrupa Şampiyonası finalinde Milli Takımımız Filenin Sultanları’nın Sırbistan karşılaşmasına. Dört yıldır o beklenen muhteşem an geldi ve kızlarımız Cumhuriyetin 100. yılında bizlere gurur dolu bir gece yaşattılar. CEV Avrupa Şampiyonasında Avrupa’nın en tepesine Milli Takımımızın adını yazdırdılar. Dün itibariyle Voleybolda Dünya’nın en iyisi ve Avrupa Şampiyonu, Türkiye. Ne kadar gurur duysak az.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düşünün; küçük bir yaşta bir spora başlıyorsunuz. Kendi başınıza oraya gitmek gibi bir şansınız zaten yok. Sadece siz emek vermiyorsunuz, anne ve babanız tüm antrenmanınızda her an yanınızdalar. Her sabah ve her akşam, okul dışındaki tüm zamanlarınızı o sevdiğiniz alana adıyorsunuz. İlk maçınıza çıkarken sadece siz heyecan duymuyorsunuz, sizi izlemeye gelen anne, babanız ve kardeşleriniz de duygulanıyor. Başta belki sadece çocuğunuzun dünyanın en iyisi olmak adına her gün bıkmadan yılmadan bir şeyler için çabalayabileceğini bilmiyorsunuz. Sadece spor yapsın, o güzel vakit geçirsin, vücut ve beden sağlığı daha iyi olsun diye çabalıyorsunuz. Ama onlar kendilerini keşfettikçe ve inandıkça daha iyisi mümkün diyorlar. İşte böyle bir serüvenin sonucunu izledik dün gece.

    Bu sebeple sahada sadece voleybolcularımızı izlemedik. Bugüne dek onlar için her anını feda eden, onlara inanan, başaracaklarından bir an bile kuşku duymayan, yanlarından bir dakika ayrılmayan ve her an emek veren ailelerini de izledik. Hepsini ayrıca kutlamak isterim. Sadece voleybol branşı için değil diğer tüm branşlarımızda, geleceğimize ışık tutan ve çocuklarının ilerlemesi için çaba gösteren herkesi tebrik etmek gerekiyor. Kızlarımızın bu safhaya gelmesinde çaba gösteren takım antrenörlerine, onlara destek olan sponsorlarına, devletin sağladığı imkanlara ve bizleri bu şekilde gururlandırmak için her şeyini ortaya koyan emekçiler sizlerde çok önemlisiniz.

    Final esnasındaki tavırları, pes etmeyince neler olabileceğini gösteren muhteşem bir eğitime de tanık olduk. Sadece yarı finaldeki Italya maçını ve finaldeki Sırbistan maçlarını izleyenler kendine harika dersler çıkartabilirler. Geri dönmek, pes etmemek ve inanmak işte tam da böyle bir şey. Böyle muazzam imkanlara sahip bir ülkede daha çok şampiyonlarımız bizi muhteşem başarılarla gururlandıracaklar, buna yürekten inanıyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sevinç ve gururun yanına bir de adalet eklemek istiyorum. Kupa töreninde eminim hepimizin dikkatini çeken o detaya değinmek isterim. Verilen başarı ödüllerinde Hollanda takımı 150.000 Euro, Sırbistan Takımı 250.000 Euro ve Altın Madalya kazanan Şampiyonumuz Türk Milli Voleybol Takımımız ise 500.000 Euro ile ödüllendirildiler. Bu büyük başarı için, bu rakamlara ne kadar küçük ve temsili ödüller gibi göründüler. Eminim sadece ben öyle hissetmedim. Futbol dünyasındaki astronomik rakamlarla kıyaslanınca, çok mütevazi kaldılar. Dün geceki Türkiye tanıtımının değerini ölçmeye kalksak muhtemelen yüz milyon dolarların üzerinde rakamlar telaffuz edilir. Bu sabah dünyanın her gazetesi ve yayın kuruluşunda onlar var. Muhtemelen bu muhteşem gece uzunca bir süre hafızalardan silinmeyecek.

    Ülkemizdeki spor ve sanat dalında kişilere sponsorlar olan kurumlara ufak bir mesaj vermek istiyorum. Herkes işini yaparken çok değerliler. Her alanda çok büyük bütçelerinizi belirli kişiler için harcıyorsunuz, gelin kızlarımızın hakkını verip onlara daha çok alan açarak bu gösterdikleri başarıyı Voleybol ülkesi Türkiye’nin Kadınları için kullanın. Eminim bundan sonrası için de muhteşem işler ortaya çıkacak ve çok daha güzel sonuçlarla sizler de bu başarılara ortak olacaksınız. Devlet Büyüklerimiz de eminim kızlarımıza cömert davranarak birçok kişiye verilen yerli ve milli aracımız Togg’lardan hediye eder, güzel ödüllerle Milli Voleybolcularımızın bu başarılarının devamı için güzel kapılar aralamaya devam ederler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sırada ne mi var? Tabi ki Olimpiyat Şampiyonluğu…