hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fırat Öklü
    Fırat Öklü

    Fırat Öklü

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Pilates ve doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular

    Bu yazımda bana en çok sorulan soruları ve pilatesle ilgili yanlış bilinenleri cevaplamak istiyorum soru cevap şeklinde olacak en çok sorulan sorulardan başlıyorum

    Devamını Oku29.09.2023

    Pilates hareketleri nelerdir?

    Evde yapabileceğiniz pilates hareketleri...

    Devamını Oku04.07.2023

    Zihin ve ruh sağlığı için Pilates

    Uzun bir aradan sonra yine gündemde olan bir konu ile birlikteyiz.  Pandemi süreci sonrası ruh sağlığımız olumsuz etkilendi. Bunu göz ardı edemeyiz. İki yılı aşkın süredir hem her şeyden kısıtlı kalmak hem de sağlık kaygısıyla yaşamak bizleri zihnen ve ruhen yordu. Bu süreçte olumsuz etkilenmemek kaçınılmazdı. Bu süreçte doğru egzersiz yapanlar, beslenmesine dikkat edenler, kilo kontrolünü elden bırakmayanlar, bağışıklılığını yüksek tutanlar pandemi savaşından zaferle çıktılar.

    Devamını Oku04.07.2022

    Koordinasyon ve pilates

    Yine yeni bir konuyla beraberiz. Koordinasyon kelimesini çok duyarız. Bugün biraz daha ayrıntılarına bakalım. Koordinasyon kolların bacakların ve diğer vücut bölümlerinin kontrollü bir şekilde hareket etme yeteneğidir.

    Devamını Oku31.01.2022

    Fiziksel kuvvet için Pilates 

    Kişiler yaşam boyunca sağlıklı ve güçlü olmak için çeşitli egzersizler yapmayı denemişlerdir. Yazıma kuvvetin tanımı ile başlamak istiyorum. Kuvvet bir dirence karşı koyabilme ya da bir direnci veya kendi vücut ağırlığını ileriye doğru hareket ettirme özelliğidir. Son yıllara kadar body building güç antrenmanlarında hep aklımıza gelen ilk egzersizdi. Hoca eşliğinde ve doğru yapıldığında aslında body building ile fiziksel kuvvetlenme tabiî ki sağlanır bundan şüpheniz olmasın.

    Devamını Oku02.12.2021

    Pilates neden bu kadar popüler oldu?

    Uzun bir aradan sonra yine farklı bir konuyla sizlerleyim. Pilates insan vücuduna en yatkın hareketlerin icinde olduğu bir egzersiz sistemidir bu tanimi açarsak aslında pilates hareketleri birim zamanda yani o saniyedeki hareketin bazen dört bölgedeki kaslari ayni anda çalıştırır bu da bizim hareketten daha çok verim almamızı sağlar.

    Devamını Oku29.09.2021

    Egzersiz yaşamın içinde olmalı 

    Yine karar verdik ve pazartesi spora başlayacağız. Ama yine bir şey bahane edip erteledik. Hep karşımıza çıkan, hepimizin başına gelen bu ertelemeler, bahaneler ve engeller… Bunları atlatıp  nasıl egzersizi hayatımızın içine alacağız bu yazımızda bunları anlatacağım. 

    Devamını Oku04.08.2021

    Pilateste esneklik antremanları

    Esneklik; eklem hareketliliğinin özel hareketlerle geliştirme tekniğidir. Bunu uyguladığımız egzersizlerle sağlayabiliriz. Esneklik antrenmanları sportif performansında olduğu kadar günlük yaşamında önemli etkinliklerindendir.

    Devamını Oku21.06.2021