hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe için daha kolay olmalıydı

    25.02.2016 Perşembe | 20:21Son Güncelleme:

    Kadıköy'deki 6-0 olması gerekirken 2-0 biten maçtan sonra her şey daha kolay olabilirdi. Fenerbahçe taraftarının özellikle sahada istediği oyuncu Van Persie sahadaydı ama sonucu almak kolay olmadı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daki maç sonrası beklenti Fenerbahçe baskısı ve karşı sahaya geçmekte zorlanan bir Lokomotif Moskova görüntüsüydü. Öyle de olmadı. İlk yarıda dengeli bir oyun vardı. İlk 5 dakikada Fenerbahçe karşı kalede iki pozisyon buldu. Ancak 2-0'ın da etkisiyle takım topu daha çok kendi sahasında karşılamaya başladı.

    Oysa ki, önde basan Fenerbahçe daha etkili olabilirdi. İlk yarıda çıkarken kaptırdığı toplar Fenerbahçe kalesinde sorun yaratsa da Lokomotif Moskovalı oyuncuların kale önündeki beceriksizliği sarı-lacivertli takımı korudu. Ancak o da bir yere kadardı, bir hata diğer beceriksizliği silip attı. Kaleci Fabiano'nun elinden kaçırdığı top, Lokomotif Moskova'nın imdadına koştu, umutlarını yeşertti. Hem de son dakikada böyle bir golün olması Rus takımının ikinci yarı başlarken daha da istekli olmasına neden oldu. Tabi bir de, Gökhan Gönül'ün oyundan çıkması Fenerbahçe'nin ilk maça oranla neredeyse hiç işlemeyen kanatlarını daha da zayıf hale getirdi. 

    İkinci yarıda ise beklenen oldu. Lokomotif Moskova, "2. golü bulabilirim" ümidiyle istekli bir oyunla başladı. Fenerbahçe ise, kontra ve hızlı akınlarla karşı kaleye gitmeye çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Volkan Şen ve Nani üzerinden oynayan Fenerbahçe, ayrıca duran toplardan sonuç almaya çalıştı. Maç çok erken bitebilirdi ancak Van Persie kale önünde kaçırdı. Dakika 60'da, Volkan Şen'in sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Robin Van Persie'nin kafa vuruşu az farkla kalenin sağından dışarı çıktı. "Maçın kırılma anı bu mu?" derken Lokomotif Moskova oyuncusu Samedov'un dakika 71'de kale önünde Fabiano'nun üzerine vurduğu pozisyon oldu.

    Fenerbahçe'de defans üçlüsünden Mehmet Topal ve Kjaer iyi bir futbol sergiledi. Alves, De Souza ve Ozan Tufan'ın vasatlığı dahi skoru 1-0'da tutmaya yetti. Fenerbahçe'nin kanatlardaki üstünlüğü ikinci yarıda da sahaya yansımadı.   Hasan Ali Kaldırım ve Şener Özbayraklı genelde savunmada kaldı. Volkan Şen etkili olmaya çalıştı ama kimi zaman çok etkili olsa da, kimi zaman Fenerbahçe taraftarına saç baş yoldurttu.

    Sahanın Fenerbahçe adına en kötüleri Nani ve Van Persie idi. Nani çok top ezdi, Van Persie ise, maçı bitirebileceği pozisyonda net golü kaçırdı. Fenerbahçe için daha kolay olmalıydı ama yine de Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalmayı bildi, hayırlı olsun...