hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Nilgün Mıhçıoğlu
    Nilgün Mıhçıoğlu

    Nilgün Mıhçıoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Herkese hitap eden şehir Londra!

    Yeni yerler keşfetmeyi seven birini en çok etkileyebilecek şehirlerden biri kuşkusuz Londra. Hızlıca birkaç günde gezip “gördüm bitti” diyemeyeceğiniz, her düşünceye ve yaşam tarzına hitap eden, döndüğünüz anda özlemeye başladığınız bir şehir. Tarihi mekanları, insana kendini cennette hissettiren kocaman parkları, değişik kültürlere ev sahipliği yapan mahalleleri, gece hayatı, alışveriş noktaları gibi deneyimlemeniz gereken yüzlerce şey var. Londra’da gezilecek yerleri, yapılacak etkinlikleri anlatmak için sayfalar yetmez. Bu nedenle bu yazımda, 5 günlük bir gezi programına sığabilecek, Londra’nın en çok görülmesi gereken yerlerini paylaşmak istedim.

    Devamını Oku27.10.2023

    Hırvatistan'ın Kalbi: ZAGREB

    Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb, 1 milyon civarında nüfusu, yemyeşil ve tertemiz doğasıyla insana huzur veren sakin bir şehir. Trafik derdi yok, kalabalık toplu taşıma araçları yok. Yurtdışında popüler şehirlerde gördüğümüz tıklım tıklım turist dolu sokakları yok. Hatta genellikle akşam 21.00 den sonra herkes evlerine çekilmiş oluyor. Böyle olunca şehrin birbirinden güzel köşelerini keşfetmek çok keyifli Zagreb gezimizin başlangıç noktası Büyük Katedral’in de bulunduğu Ban Jelacica Meydanı. Alışveriş yapılabilecek dükkanlarIn, şık cafe ve restoranların olduğu Ilıca Caddesi’de burada ve gündüz saatleri oldukça hareketli oluyor.

    Devamını Oku08.08.2023

    Nemrut'ta eşsiz bir gün doğumu macerası

    Nemrut Dağı, her seyahatseverin “görülmesi gereken yerler listesi” nde mutlaka olmalı. Sadece ülkemizde değil, dünyada da en güzel gün doğumu ve gün batımını izleyebileceğiniz eşsiz noktalardan biri.

    Devamını Oku16.01.2023

    Taşın dile geldiği şehir MARDİN

    Ülkemizin en güzel coğrafyalarından biri medeniyetler beşiği Mezopotamya. Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan bu bereketli topraklarda benim için öne çıkan şehirlerin başında Mardin geliyor.

    Devamını Oku31.10.2022

    Aşkların ve İmparatorların Şehri: Sagalassos

    Burdur ili’nin Ağlasun ilçesi sınırlarında, Toros dağlarının 1500-1700 m yüksekliğinde yer alan SAGALASSOS Antik kenti günümüze kadar en iyi korunarak gelmiş antik kentlerden biri.

    Devamını Oku15.08.2022

    Anadolu’nun Çiçek Bahçesi ISPARTA

    Mis kokulu gül ve lavanta bahçeleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Isparta, ülkemizin “yaşam memnuniyeti” en yüksek şehirlerinden biri. Isparta ve çevresinde keşfedilmeye değer pek çok turistik gezi noktası var. 2-3 günlük bir gezi programında mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için sıraladım.

    Devamını Oku18.07.2022

    Isparta'da “Gül Hasadı” zamanı

    Son dönemin popüler akımlarından olan temalı seyahatler içinde en keyifli rotalardan biri Isparta Gül Hasadı. Daha önceki yıllarda Mayıs ayında başlayan gül hasadı, hava sıcaklıklarının değişmesi nedeniyle Mayıs sonunda başlayıp Haziran ayı boyunca devam ediyor. Geçimini gül ile sağlayanlar için büyük önem taşıyan bu dönemde düzenlenen “Gül Festivali” ve hasat turları bölgenin turizmine büyük katkı sağlıyor.

    Devamını Oku15.06.2022

    New York'a giderseniz bunları yapmadan dönmeyin

    New York birçok insanın gitmeyi hayat ettiği, rengarenk bir şehir. “Hiç uyumayan şehir” diye nitelendirilen New York’a geldiğinizde yapabileceklerinizin sınırı yok. Sayısız müze, restoran, mağaza, galeri, parklar arasında seçim yapmakta zorlanacaksınız. Bu nedenle gitmeden önce şehri bir turist gibi mi yoksa bir NewYorker gibi mi gezmek istediğinize karar verin ve güzel bir program hazırlayın. Ben de size bu programa mutlaka dahil etmeniz gereken birkaç seçenek sunayım:

    Devamını Oku14.03.2022