hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    95. Oscar ödülleri töreni ardından

    13.03.2023 Pazartesi | 15:33Son Güncelleme:

    Çok şükür ‘Slapgate’ yani geçen yıl sahnedeki tokat olayı bu kez yaşanmadı. Böylece 95. Oscar Ödülleri gecesi sakin geçmiş oldu. Önlem için Akademi’nin kurduğu ‘Tokat Tim’e iş düşmedi. 94. Oscar Ödül Töreni’nde eşi Jade Pinkett hakkında kaba bir espri yapan sunucu Chris Rock’a attığı tokat yüzünden Will Smith’in tam on yıl Dolby Tiyatrosu’na ayak basamayacağını biliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güzel ve sakin bir geceydi. Sürpriz sonuçlar alınmadı. ‘Everything Everywhere All at Once’ (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi aday olduğu 11 heykelcikten 7’sini kazandı ve bol alkış aldı. Kolay değil ‘En İyi Film ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Montaj’ ve ‘En İyi Özgün Senaryo’ dallarında ödülü evine götürdü. Zaten ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında inanılmaz kilo alan ve ‘Balina’ filmindeki rolü ile mutlu sona ulaşan Brendan Fraser olmasa neredeyse tulum çıkartacaklardı.

    Gecenin ilk sürprizi Dolby Tiyatrosu’nun önündeki geçit töreninin yapıldığı halıda başladı. Akademi ‘Day to Night’ (Gündüzden Geceye) efektini özelikle ekranlara sağlamak için Kırmızı Halıyı şampanya rengine dönüştürdü, geleneksellik bozulurken ilginç ve olumlu karşılandı.

    Rihanna’nın karnı burnunda haliyle ‘Lift me up’ şarkısını söylemesi Lady Gaga’nın da setten gelip sahneye makyajsız çıkıp ‘Hold my Hand’ı seslendirmesi davetlileri coşturdu.

    95. Oscar ödülleri töreni ardından

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngilizce olmayan tek yapıt ‘Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’ 9 adaylıktan ancak 4’ünü alabildi.Bu arada ikinci kez Akademi’ye başvuran ve törene bağlanarak canlı konuşmak isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin bu isteği ‘Siyasete alet olamayız’ yanıtı ile ret edildi.

    Sunucu Jimmy Kimmel’in paraşütle sahneye inmesi hayret uyandırdı. Kimmel genelde rahat ve ölçülüydü. Görevini başarıyla yaptı ve gelecek yıl için bence kredi kazandı.

    Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, yönetmenler Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, Ke Hu Quan zoru başardılar.

    Geçen yıl zamandan tasarruf gerekçesiyle sahnede verilmeyen ve Akademi tarafından az önemli ödüller sayılan dallar bu yıl tekrar Dolby Tiyatrosu’na döndü.

    Bu arada Oscar’lı Guillermo del Toro’nun ‘Pinokyo’su da ‘Çizgi Film’ dalında favoriydi ve ödülü aldı.

    Sonuçta hak edenler kazandı, vukuat olmadı ve şampanya rengindeki halı iz bıraktı.