hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Amerika’da iflaslar ve şube kapatmalar

    04.06.2023 Pazar | 09:55Son Güncelleme:

    Pandemi sonrası Amerika bir türlü toparlanamadı. İzlerini hala görmek mümkün. Yaklaşık üç yıl süre ile eve kapananlar işlerini ve alışverişlerini sanal yönden yapmaya başlayınca bir çok ünlü mağaza belirli şubelerine kilit vurmak zorunda kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii iflas eden firmalar da oldu. Zaten kötü durumda olanlar pandemi sonucu önce işten çıkartmalar sonra da piyasalardan çekilme kararı aldılar. Bu arada küçülme yoluna giden adı ünlü önemli şirketler ülke çapında şube kapatma yolunu seçerek en az üç yıllık program yaptılar ve bunu açıkladılar. Fast food sektöründe durumlar hiç iç açıcı değil. Ülkenin en büyük zinciri 2023 için 200 den fazla şubesini kapatma kararı aldı. Diğer fast food zincirleri de aynı şekilde özellikle büyük kentlerdeki şubelerini çok masraflı ve tüketici gücünün zaman kaybına karşı mobil uygulamasıyla evlere veya iş yerlerine hızlı bir şekilde teslimat yüzünden elden çıkartmaya başladı.

    Bugün Amerika’nın bir çok eyaletindeki alışveriş merkezlerin de özellikle butiklerin kapandığı belirgin bir şekilde görülüyor. Buradaki zincir mağazalar da sanal alışverişi teşvik ederek faaliyetlerine son vermekteler.

    Diğer sektörlerde de durum aynı. Örneğin belli başlı bankalar da şubelerini azaltıyorlar. İnternet bankacılığı ile şubelere giden müşterilerde büyük bir düşüş gözleniyor. Üç beş tuşla banka hesaplarını yönetebilmekteler.

    Tüketiciye daha uygun fiyatlarla fabrika çıkışlı ürünleri kapsayan outlet’ler de çevrim içi satış yapan firmalara karşı direnemeyip tek tek kapanıyor.

    Örneğin bu gelişimde mağaza mağaza dolaşacağıma siparişlerimi çevrim içi satış yapan ülkenin en büyük firması aracılığı ile gerçekleştirdim. Hem daha ucuza, hem de zaman kaybının önüne geçmiş oldum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pandemi sırasında başlayan iflaslar ve şube kapatmalar ülkede hüzün yaratıyor.