hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Balotelli ile uyum sağlamak kolay değil

    24.08.2021 Salı | 10:50Son Güncelleme:

    Adana Demirspor teknik direktörü Samet Aybaba yeni transferi Gana asıllı İtalyan futbolcu Mario Balotelli’den memnun değilmiş. Geçmişte bu sütunlardan Mario Balotelli’nin sorunlu bir oyuncu olduğunu yazmıştım. Ne zaman bir Türk futbol kulübü Mario Balotelli’yi gündeme getirse uyarma görevimi yapmışımdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kez atladım, Adana Demirspor’un Başkanı Murat Sancak’a Balotelli’yi anlatmak gerekirdi. Keza Samet Aybaba’ya. Mario Balotelli iyi bir futbolcu olabilir. Hatta kısa bir süreliğine dünya yıldızı bile kabul edilmişti. İtalyan Milli Takımı'na kadar yükselmişti. Ama hırçın karakteri, gece hayatına düşkünlüğü, soyunma odasındaki rahatsız edici hareketleri, saha içindeki disiplinsizliği bu oyuncuyu fazlasıyla yıprattı.

    Oysa Balotelli Manchester City, Inter, Milan, Liverpool, Nice, Marseille, Brescia gibi takımlarda forma giydi. Ama hiç birinde mutlu olamadı. Çünkü kendisi mutlu olmak istemedi. Hatta bir sezon top koşturacak takım bulamadı. Geçtiğimiz sezon rica minnet İtalya eski Başbakanı ve Milan Kulübü Onursal Başkanı Silvio Berlusconi, yine Onursal Başkanlığı ile maddi hamilik yaptığı 2. lig kulübü Monza’ya transferini sağladı.

    31 yaşındaki siyahi futbolcu kariyerinin son döneminde Türkiye Süper Ligi'ne geldi. Daha ilk hazırlık maçında sahadan alınınca hocasına tavır koyan Baltotelli’nin başarılı olacağını pek sanmıyorum. Huylu huyundan vazgeçmez. Adana Demirspor’un yeni marka futbolcusu bugüne kadar oynadığı 11 takımda inişli çıkışlı performansı ile pek başarı göstermedi. Hiçbir kulüpte taraftarlara kendisini sevdiremedi. Yöneticilere illallah dedirtti. Adana Demirspor onun için son durak gibi. Ama şimdiden klasik polemiklerine start verdi. Lig çok uzun ve henüz başlangıcındayız. Hem Samet Aybaba’nın hem de Balotelli’nin uyum sağlamakta işleri hiçte kolay değil.