hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    C.C.'ye aşık olmak

    26.02.2023 Pazar | 11:42Son Güncelleme:

    ‘La Ragazza di Bube’ (Bube’nin Sevgilisi) filmini seyrettiğimde 16 yaşımdaydım. Ünlü İtalyan yazar Carlo Cassola’nın kaleme aldığı yönetmen koltuğunda Luigi Comenci’nin oturduğu yapıtta başrolleri Claudia Cardinale ve ‘Batı Yakası Hikayesi’ nin unutulmaz Yunan asıllı Amerika’lı aktör George Chakiris paylaşıyordu. Herhalde arka arkaya üç kez izlemişimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah – beyaz film değil mutlak Claudia Cardinale içindi. Boğuk sesinin dışında her yönü ile mükemmeldi. Sonradan pek çok filmini seyrettim. O yaşlarda insan çabuk aşık oluyordu. Odama resimlerini, afişlerini astım. Henüz 16 yaşında doğduğu Tunus’ta ‘İtalyan Kızları Güzellik Yarışması’ birincisi olmuş ve yapımcıların, yönetmenlerin dikkatini üzerine çekmişti.

    Claudia Cardinale çok film çevirdi. Tanrı uzun ömürler versin Sofia Loren ve daha yeni hayatının kaybeden Gina Lollobrigida’dan sonra ülkenin üçüncü en tanınmış kadın oyuncusu oldu. Fransa’nın Brigitte Bardot’u vardı ve isminin baş harfleri ile anılıyordu B.B. İtalyanlar da Claudia Cardinale’yi C.C. yaptılar.

    Daha sonra Luchino Viscorti’nin ‘Leopar’ filminde Burt Lancaster ile salon dansı simge olmuştu.

    ‘Rocco ve Kardeşleri’, ‘Valizli Kız’, ‘Sekiz Buçuk’ , ‘Bir Zamanlar Batı’da’, ‘Pembe Panter’, Profesyoneller’, ‘Yakışıklı Antonio’ rol aldığı belli başlı yapıtlardı.

    Claudia Cardinale önümüzdeki 15 Nisan’da 85 yaşına basacak. Hala aktif gerçi kamera karşısına geçmiyor ama yapımcılıkla uğraşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    C.C.ye aşık olmak

    2010 yılında genç yönetmen Ali İlhan’ın ‘Sinyora Enrica ile İtalyan olmak’ filminde başrolü İsmail Hacıoğlu ile paylaşmıştı.

    Sonra Venedik Film Festivalinde karşılaştık. Gençken kendisine aşık olduğumu itiraf ettim. Sigara tiryakiliğinden kısılan sesiyle ‘Takma kafana o yaştaki gençlerin çoğu ya bana yana B.B’ye aşıktı. Platonik aşklar gerçek aşklardan daha değerlidir’ yanıtını vermişti.

    Önceki gece ‘La Ragazza di Bube’ yi yine seyrettim ve C.C.’ye o yaşta neden aşık olduğumu bir kez daha sorguladım.