hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Çağrı merkezi isyanım

    22.02.2023 Çarşamba | 15:53Son Güncelleme:

    BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 0850’ li hatlara toplam 51. 5 milyon lira ceza kesmiş. İyide etmiş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıllardır ‘İstenmeyen aramalar’ olarak tanımlanan ve vatandaşları rahatsız eden satış ve pazarlama şirketlerinin ısrarcı tutumu üzerine verilen bu cezalara rağmen pek bir şey değişmedi. Vatandaşla izinsiz iletişime geçen firmalar artık kabak tadı verdi.

    Akıllı telefonlar çağrı merkezlerinden gelen bu aramalar için ‘Olası dolandırıcılık’ uyarısı verebiliyor. Bazen telefonu açtığınızda önce bir müzik ardından ‘Sayın abonemiz’ diye başlayan ve uzunca süreceği benzeyen bir laf salatası. Öncelikle ben senin abonen değilim. Ben rakibinin abonesiyim. Tam telefonu kapatırken güzel sesli hanım konuşmalarımızın daha iyi hizmet verebilmek için kayıt edileceğini söylüyor ve size söz hakkı vermeden devam ediyor. Daha da ileriye giderek annemin adının son iki harfini de sormayı ihmal etmiyor. Yani benim rakip firma ile çalıştığımı biliyorlar. Tabii sinirim tepeme çıkıyor. Zar zor telefonu kapatıyorum.

    Bankacılıkta da aynısı oluyor 444’lü çağrı merkezinden gelen telefon daha da ayrıntı istiyor. Kardeşim ben senin bankanla çalışmıyorum. Bana verecekleri avantajları tek tek sayıyor. Babamın adının son iki harfini sormayı ihmal etmiyor. Son zamanlarda online satış kurumları da gün ve saat gözetmeden aramaya başladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batıda bu tür çağrı merkezleri sizi hafta sonu arayamazlar. Yemek saatlerinde rahatsız edemezler. Şikayetiniz üzerine ciddi cezalar alırlar.

    BTK da şikayetleri iyi değerlendirmeli. Yeni kurallar koymalı. Şimdilik akıllı telefonumun ‘Olası dolandırıcılık’ uyarısına sığınıyorum.