hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Gazetesiz günler

    08.03.2023 Çarşamba | 11:37Son Güncelleme:

    Kötü haberi sevgili dostum market sahibi Hüseyin Yiğitkaya verdi. Köyümüze artık günlük gazete gelmeyecekti. Bir gazeteci için çok hüzünlü bir durum. Düşünün 57 yıldır bilfiil gazetecilik yapan ben köyümüzde gazete okuyamayacaktım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternetten haberleri takip edin diyebilirsiniz. Hiç te aynı heyecanı, zevki vermiyor Bir kere biz profesyonel gazeteciler gazete sayfalarının kağıt kokularının, elimizi boyayan mürekkebin tiryakisi olmuşuz.

    Yaşantımda sabah ilk iş gazete okumayı bir ilke kadar görev kabul etmişim. Tamam tekrar ediyorum. Gazeteleri ve dergileri internetten izleyebilirim ama ben elimdeki gazetede internette yayınlanmayan küçük ilanlar kadar vefat ilanlarını da okurum. Maçlarda oyunculara verilen notları veya yıldızları önemser ve yorum yaparım.

    Şimdi ne olacak? Köyümüz İasos’a en yakın gazete bayii Milas’ta yani 35 -40 kilometre uzaklıkta. Haydi haftada iki gün ben alışveriş ve diğer ihtiyaçlarım için Milas’a gitsem diğer günler gazetesiz ne yapacağım. Allahtan köyümüzdeki dostlar benim bu sancımı gidermek için seferber oldular. Milas’a, Bodrum’a yolu düşenler gazetelerimi tedarik ediyorlar sağ olsunlar.

    Gazete fiyatları yükseldikçe alıcısı azalıyor. Köyümüzde gerçekten birkaç önemli gazete dışında diğerleri satılmıyor. Marketler birde nakliyat ücreti ödüyorlar ve bunun ayrıca bunun iadesi var. Yani değil ufak bir kar ciddi zarara uğruyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi sevgili Hüseyin Yiğitkaya’ya göre bir umut okullar kapandıktan sonra yazlıkçıların siteleri doldurmasıyla gazetelerin tekrar köyümüze getirilmesi. Haydi inşallah.