hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    George Clooney 60 yaşında

    06.05.2021 Perşembe | 14:21Son Güncelleme:

    Kendisi gibi sanatçı Orson Welles ve Rodolfo Valentino ile aynı gün doğmuş George Clooney. 6 Mayıs’ta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist ve hayırsever olarak yakışıklılığı kadar özverisi ile dikkat çekmiş ve hala çekiyor.

    Yıllar George Clooney’e cömert davranmış. Üstelik kırlaşan saçları kendisini daha da havalı yapmış. Bunu hayranları yorumluyor. Fizyoterapistlere göre George Clooney’i en çok beğenenler 60 yaş üstü kadınlar. Yapılan anketlerde kocasını bu yakışıklı aktörle karşılaştırma gereği duyan kadınların yüzdesi hayli fazla. Buna ‘George Clooney etkisi’ diyorlar. George Clooney hayranı genç kızlar da az değil. Özellikle ABD dışında özellikle üçüncü dünya ülkelerinde George Clooney beyaz atıyla beklenen mavi prens. Birçok kez ödüllere layık görüldü. Evinde iki Oscar heykelciği şöminenin üzerinde salonunu süslüyor. Hayat boyu meslek ödüllerinin sayısı her geçen gün artıyor.

    George Clooney 60 yaşındaFotoğraf: Splash

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    50'li yılların sonunda ve 60'lı yılların başında Chicago'da Frank Sinatra’nın başı çektiği bir klan vardı ‘Rat Pack’ diye. Gerek filmlerde ve gerekse sahneye çıkıp çalıp şarkı söylerlerdi. Frank Sinatra dışında Dean Martin, Peter Lawford, Sammy Davis Jr. ve Joey Bishop’tan oluşan. Kimileri bunu sanat dünyasında kendilerine göre bir mafya çetesi olarak da tanımladı. Bu kafadarlar 1960 yılında ‘Ocean’s11’ filmini çevirdiler. Danny Oceans’ın 11 kişiden oluşan bir soyguncu takımının hikayesi.

    41 yıl sonra 2001’de yönetmen Steven Sodenbergh o filmin tekrarını çekti. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon ve Andy Garcia dışında1960’da çetedeki Angie Dickinson’un yerine de Julia Roberts kadroya eklendi. Bu dev kadro Andy Garcia’nın dışında kanka oldular modern ‘Rat Pack’ gibi bir ekip oluştu. Öyle ki daha sonraki film serisinde de beraber oldular. Özel hayatlarında George Clooney’in Kuzey İtalya’da Como Gölü'ndeki yalısında bir araya geldiler, partiler verdiler. Ayrılmaz oldular. Ta ki George Clooney ünlü avukat Amal Alamuddin ile evlenene dek. Sonra Ocean’s’cılar sessizce dağıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    George Clooney kibardır, saygılıdır, olgundur, alçak gönüllüdür, sanatçı gibi sanatçıdır ve mesleğine aşıktır. Üç kez bir araya geldim. Teke tek röportajlarda samimi yanıtlar vermişti. İz bırakmıştı. Doğum günün kutlu olsun George.

    George Clooney 60 yaşındaFotoğraf: Reha Erus