hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İtalya'da Covid-19'un uğramadığı semtlerde emlak fiyatları yüzde 20 arttı

    12.03.2021 Cuma | 13:44Son Güncelleme:

    ‘Tecnocasa’ İtalya’nın en güvenilir emlak şirketi. Kişiler ev satmak veya satın almak hatta kiralamak isterse mutlak önce sektörün liderine başvurur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii Koronavirüs döneminde emlak işleri bir çok ülkede olduğu gibi İtalya’da da dibe vurdu. Satışlar düştü. Alıcılar ortadan kayboldu. Herkes kendi derdine düştü. Eve kapanmak ve bekle gör dönemi başladı.

    Ancak her kentin semt semt Covid -19 haritasının çıkartılması ile emlakçılara gün doğdu. Örneğin İtalya’nın iki büyük kenti Milano ve Roma’da vakaların az görüldüğü bölgelerde ev satışları patladı. Paralelinde kiralamada.

    Milano’da Bovisa semti tüm İtalya’da ki yok denecek kadar az salgın vakası görülen yerleşim bölgesi. Burada fiyatlarda yüzde19’luk bir artış görüldü. Solari Foppa ve Fiera Sempione fuar bölgesinde de fiyatlarda ki artış kiralamaya da yansıdı.

    İtalyada Covid-19un uğramadığı semtlerde emlak fiyatları yüzde 20 arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emlakçılar ayrıca Piave, Tolstoy, Molise, Corso Lodi gibi Milano’ nun gözde semtlerinde de Covid – 19’un  ender görülmesiyle alıcı bulmanın daha kolay olduğunu belirterek durgun piyasanın birden bu bölgelerde canlandığını satış ve kiralamanın geçen yıllara oranla yine yüzde 20’ler de arttığını itiraf ettiler.

     Metrekaresinin 7 bin Euro’ya alıcı bulduğu Solari Foppa’da son bir ayda 600 apartman katının satıldığı öğrenildi.

    Roma’da da salgının az uğradığı semtlerde satışlar fırladı. Özellikle Ostia, Acilia, Toraianica ve Anzio gibi banliyölerde alıcılar emlakçıları sıkça ziyaret eder oldu. Burada da apartman katı fiyatları Milano’da olduğu gibi yüzde 20 arttı.

    Genelde İtalya’da Covid – 19 Kuzeyde daha çok görülüyor. Tıpkı bizde olduğu gibi vakalara göre kırmızı, turuncu, sarı ve mavi renklerle salgının durumu ayırt edilebiliyor.

    Yeni Mario Draghi hükümeti alınan radikal önlemlerle bir çok bölgeyi kapatmak zorunda kaldı. Bunların başında Başkenti Milano olan Lombardiya bölgesi bulunuyor. Tecnocasa’ya göre Covid -19’un az görüldüğü semtlerde emlak satışları ve fiyatları daha da artacak.