hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Stefan Kuntz’un kulübe kıyafeti hiç hoş değil

    29.03.2023 Çarşamba | 11:16Son Güncelleme:

    Yok yok Milli Takımımızın Alman Teknik Direktörü Stefan Kuntz’u dünya üçüncüsü Hırvatistan karşısında başarısızlığı nedeniyle eleştirmeyeceğim. Zaten spor yazarları gereken olumsuz yorumları yaptılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben Stefan Kuntz’un kulübedeki kıyafetini taktım kafaya. Hatırlarsınız iki yıl önce İtalya Avrupa Şampiyonu olduğunda takımın başındaki antrenör Roberto Mancini’nin şık ve kendisine çok yakışan kıyafetine hayran kalmıştık. Ünlü stilist Giorgio Armani’nin tasarladığı ceketinin üst cebinde İtalyan bayrağı vardı. Keza Katar’da düzenlenen Dünya Kupası finallerinde her takımın çalıştırıcısı yabancı da olsa ceketlerinde sahada mücadele eden ülkenin bayrağını taşıyordu.

    Stefan Kuntz gördüğüm kadarıyla sadece antrenmanlarda ve basın toplantılarında ay – yıldız bulunan eşofman veya kazaklar giyiyor. Ancak milli maçlarımıza eşofman üstü sweatshirt giyiyor. Kimisi de arkadan sarkan kapüşonlu oluyor. Bu benim birkaç maçtır dikkatimi çekti.

    Ancak dün gece sevgili dostum futbol yorumcusu Erman Toroğlu da Stefan Kuntz’un ısrarla milli maçlarımıza ay – yıldızlı ceket veya eşofmanla çıkmadığını eleştirdi. Çok haklı. Tamam yabancısın ve yine yabancı bir takımı çalıştırıyorsun. Ama öncelikle ekmek yediğin ülkede profesyonelce görev yapıyorsan kurallara uyacaksın. O kulübede sokakta herkesin giyebileceği bir kıyafetle takımını yönetmeyeceksin. Ceket yerine eşofman da olsa göğsünde ay – yıldızlı kokartı taşıyacaksın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bence Futbol Federasyonu yetkilileri ve başta Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop bu konuda Stefan Kuntz’u ciddi şekilde uyarmalı.