hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Uçakta delik plastik bardak kurbanı oldum

    21.05.2023 Pazar | 09:44Son Güncelleme:

    Boston’a yolculuğumuz aslında iyi başladı. Bağlarbaşı’ndan İstanbul Havalimanı’na 19 Mayıs tatil günü olduğu için trafiğe takılmadan erken ve rahat gittik. Havalimanı da sakindi. Gençlik ve Spor Bayramı için bir gösteri vardı. Turist yolcular kadar biz de ilgiyle izledik. Lounge’da dinlendikten sonra Boston uçağının kapısına gittik. 65 yaş üstü avantajı ile sırada beklemeden kabine girdik ve güleç yüzlü THY görevlileri tarafından karşılandık. Uçak dolu olarak kalktı. Çoğu yabancı transit yolcularıydı. Türkler ise parmakla sayılacak kadar azdı. Uçuş tam 10 saat sürecekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezon içinde kaçırdığım birkaç filmi seyredebilirdim. Listemi yaptım. ‘Cennete Bilet’ ilk tercihimdi. George Clooney ve Julia Roberts rol çiftini beyazperde de beğenirim. Derken ilk yemek servisi yapılmaya başlandı. Seçenekler köfte veya makarnaydı. Köfteyi tercih ettik. İçecek olarak Türk şarabını. Mini şişenin kapağını açtım ve plastik bardağa boşalttım. Köfte tabağının folyosunu açarken birden bacaklarımda bir ıslaklık hissettim. Anında tüm plastik bardak üzerime boşaldı ayrıca oturduğum koltuğun minderi de nasibini aldı. Hemen kemerleri çözerek arka mutfağa gittiğimde başıma gelenleri anlatmaya gerek bile yoktu. Allahtan arka bölümdeki kabin ekibi imdadıma koştu. Hemen kağıt peçetelerle, ıslak mendillerle ve leke çıkartıcılarla ilk müdahale yapıldı. Başlangıçta benim döktüğümü sandılar. Ama olayın faili plastik bardağın delik olduğu anlaşılınca kanıt için hemen resimler çekildi. Kabin amiri Birkan Demirelli yaşananı Müşteri Hizmetleri’ne rapor edeceğini bildirdi.

    Uçakta delik plastik bardak kurbanı oldum

    Uçakta delik plastik bardak kurbanı oldum

    Hostes Seray Duramaz ve steward Anıl Kamaslar da seri bir şekilde oturduğum ıslak koltuğu değiştirdiler, yeni yemek tepsisi ve içecek verdiler ayrıca eşimi rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. Yolculuğun geri kalan bölümünde bizle yakından ilgilendiler, havayolları adına defalarca özür dilediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu olayda kimseyi suçlayamayız. Sonuçta on binde bir yaşanabilecek bir kaza. 9 yıllık steward Anıl Kamaslar ilk kez delik bir bardakla tanıştığını söylerken hostes Seray Duramaz’da şaşkınlığını gizleyemedi. Kabin amiri Birkan Demirelli olayın takipçisi olacağını sık sık yineledi ve yolculuk boyunca gönlümüzü almaya çalıştı.

    Ama bu olay benim yerime bir yabancı yolcunun başına gelseydi olasılıkla tolerans göstermez, şikayet yolunu seçer ve tazminat isteyebilirdi.

    Dün THY Müşteri Hizmetleri’nden seri şekilde bir özür mektubu geldi. Güzel ve öz yazılmıştı. Durumun kabin ekipleri tarafından paylaşıldığını belirterek aksaklığı telafi edebilmek için Miles&Smiles üyeliğime 5.000 mil yüklendiğini bildiriyordu.

    Buradan tekrar İstanbul – Boston TK 81 seferinin ekibine teşekkür ederim.