hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Voleybolcu Egonu Senremo, Şarkı Festivali'nde sunuculuk yapacak

    27.01.2023 Cuma | 12:55Son Güncelleme:

    Afrika kökenli İtalyan Paola Egonu’nun voleyboluna hayranımdır. Şu anda dünyanın en iyi smaçörü kabul ediliyor. Göçmen Nijerya asıllı bir aileden gelen ‘Siyahi İnci’ lakaplı Egonu ‘Gök Mavili’ forma altında 24 yaşına karşın büyük başarılara imza attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Paola Egonu’nun karakterini pek sevmem. File önünde kendini beğenmişlik havası ve ırkçılığa davet çıkartma hareketleri yüzünden İtalyan voleybol severler de ona mesafe koydular ve maçlarda bunu olumsuz tezahüratlarıyla dile getirdiler. Ayrıca sosyal medyadan tepki çeken yorumlarla yıpratıldı. Japonya’da düzenlenen son Olimpiyatlarda İtalyan bayrağını taşıyan Egonu seçeneği de siyasi bir olumsuzluk yaratmıştı. Sonunda yetenekli sporcu kupalar ve madalyalar kazandığı İtalya Milli takımında bir daha forma giymeyeceğini açıkladı.

    Egonu annesi ve kendisine yapılan ırkçılık muamelesi yüzünden İtalya’yı terk etmek istediğini sık sık gündeme getirmişti. Cazip bir teklif aldığı Vakıfbank’a transfer olarak şimdilik ülkesinden uzakta kalmayı tercih etmiş oldu. Paola Egonu’yu tekrar İtalya Milli takımına döndürmek isteyen yöneticilere karşı kendisinde bir yumuşama görüldü. Belki bunda Vakıfbank’ın İtalyan hocası Giovanni Guidetti’nin de bir katkısı olmuştur.

    Şimdi gelelim asıl gelişmeye. Paola Egonu son zamanlarda zırt pırt Milano’ya gidiyordu. Antrenman kaçırmamak için bazen günü birlik uçuyordu. Mesele anlaşıldı. Yıllardan beri izlenme rekorları kıran geleneksel Sanremo Şarkı Festivali’nde Paola Egonu sunuculuk yapacak. Fikir Sanremo Şarkı Festivali’nin baş sunucusu Amadeus’tan geldi. 7 Şubat’ta başlayıp 11 Şubat’ta sona erecek dev şarkı şöleninde Paola Egonu 9 Şubat yani üçüncü yarışma günü Amadeus’un yanında yardımcı sunucu olacak. Giyeceği kostümler belirlendi. Provalar başladı. Bence Egonu’ya ırkçılığı unutturmak için iyi bir zamanlama.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    File önünde 3.44 metrelik smacı ve 3.30 metrelik bloku ile yıldızlaşan Imoco Volley’in eski oyuncusu Egonu bu görevi tek koşulla kabul etti. Özel hayatı ve çok merak edilen sevgilisi ile ilgili hiçbir sorunun kendisine sahnede ve canlı yayında sorulmaması. Sanremo Şarkı Festivali’nin patronu Amadeus bu isteği saygı ile karşıladı. Şimdi 9 Şubat’ta ekranlarda Paola Egonu’yu şık ve değişik marka tuvaletlerle izleyeceğiz. Kanımca Ariston Tiyatrosu’nda yıldız sporcu İtalya Milli Takımına tekrar döneceğini açıklayacak. Zaten ona da bu yakışır.