hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Zelenski İtalya'yı ikiye böldü

    29.01.2023 Pazar | 12:08Son Güncelleme:

    Son yazımda Vakıfbank voleybol takımının Afro -İtalyan oyuncusu Paola Egonu’nun Sanremo Şarkı Festivali’inde bir geceliğine sunuculuk yapacağını duyurmuştum. Bu arada pasör çaprazı smaçörün alacağı ücre tte belli oldu. 25 bin Euro.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi İtalya’nın en eski ve en prestijli şarkı şöleni start almasına on gün kala büyük bir polemik hatta çıkmazla karşı karşıya. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski final gecesinde video aracılığı ile İtalyanlar’a seslenmek istiyor. Ev sahibi İtalya bu anlamsız ve acımasız kanlı savaşta Rusya karşısında bir AB üyesi olarak mağdur gördükleri Ukrayna’yı destekliyor.

    Volodimir Zelenski bugüne kadar Oscar Ödülleri gecesinde, Cannes ve Venedik Film Festival’lerinde ve son olarak ta Los Angeles’te ki ‘Altın Küre’ gecesi gibi bir çok uluslararası etkinliklere bağlanarak canlı ve görüntülü konuşmalar yaparak destek dışında dünyadan maddi yardımlar da istemişti.

    Beş gün sürecek Sanremo Şarkı Festivali’nin büyük patronu 75 yıldır yayıncı kuruluşu olan İtalyan devlet televizyonu RAI. Kurumun yöneticileri Zelenksi’nin final gecesi ekranlara çıkmasına yeşil ışık yaktı. Ancak siyasetçiler başta hükümet ortağı Başbakan Yardımcısı, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Lig Birliği Başkanı Matteo Salvini olmak üzere bu girişime karşı çıktılar. Beş Yıldız Hareketi lideri Giuseppe Conte de savaş sürerken böyle bir yaklaşımın İtalya’nın en etkili eğlence festivaline zarar verebileceğini belirterek ve yersiz bularak ‘Hayır’ dedi.

    RAI’nin eski yöneticilerinden Carlo Freccero ve uzman tarihçi Franco Cardini de müzik etkinliğine siyaseti karıştırmanın olumsuz gelişmeleri de beraberinde getirebileceğini hatırlatarak Zelenski’nin propaganda yapmasını izin verilmemesi gerektiğini savundular.

    İktidarda 100. gününü tamamlayan Başbakan Giorgia Meloni ise şimdilik suskun. Ancak Bruno Vespa ve Andrea Vianello gibi deneyimli TV program yapımcıları ayrıca yönetmenleri Zelenski’nin Sanremo Şarkı Festivali’nin final gecesinde videodan dünyaya seslenmesinde bir sakınca olmadığını belirterek ‘Hemen hemen her eğlence etkinliğinde konuşma hakkı verilen Zelenski’yi neden biz engelleyelim’ görüşünü açıkladılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı savaş karşıtı İtalyan aydınları ve müzik severler 11 Şubat’ta Ariston Tiyatrosu önünde Zelenski aleyhine bir protesto eylemi düzenleyeceklerini açıkladılar.

    Ukrayna liderinin Festival’e katılımı için son karar yarın yani 30 Ocak’ta RAI zirvesinde verilecek.