hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Sercan Şipka
    Sercan Şipka

    Sercan Şipka

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Satranç Boksu nedir?

    Satranç boksu hem bilek hem beyin gücü ister. Satranç ve boks sporunun bir araya gelmesi ile meydana gelen fiziksel güç, zeka, cesaret ve strateji yetenekleri gerektiren mükemmel bir spor branşıdır. Satranç boksörleri bu sporun felsefesini bir hayatta kalma mücadelesi olarak ifade eder. Bu sporda başarılı olmak için sadece çok iyi boksör veya sadece çok satranç oyuncusu olmanız yeterli olmaz. Başarılı olmak için her iki sporu da dengeli bir şekilde götürebiliyor olmanız oldukça önemlidir.

    Devamını Oku10.03.2024

    2024 yılında yeni spor branşlarıyla tanışalım!

    Genelde insanlar, yeni yılın ilk günlerinde spora başlama konusunda istekli olurlar. Özellikle fiziksel açıdan daha iyi bir fit görünüme sahip olmak amacıyla spor yapılmak istenir. Bir Spor Uzmanı olarak, 2024 yılında spor yapma anlayışımızı değiştirmek için adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum. Peki bu adımları nasıl atabiliriz?

    Devamını Oku11.01.2024

    Plaj Tenisi: ‘Yeni Bir Yaz Sporu’

    Yaz mevsimi denince akla gelen sporlar, genelde su sporları olur. Genelde plaj ve havuz kenarları yaz sporlarının doğal tesisleri olurlar. Yeni bir yaz sporu olan Plaj Tenisi de sahil kenarlarında oynanan gittikçe popüler olan bir spor branşıdır. Gelin şimdi Plaj Tenisi hakkında bilgi sahibi olalım.

    Devamını Oku11.07.2023

    Kabaddi: ‘Yeni Popülerleşen Takım Sporu’

    Bu spor branşı her ne kadar Asya Kıtası’nde ortaya çıksa da, günümüz dünyasında önce Amerika’da sonra da Avrupa’da hızla popülerleşmeye başladı. Özellikle mücadeleci bir spor branşı olması yönüyle Kabaddi, seyir zevki açısından da kendisine yeni bir izleyici kitlesi oluşturdu. Gelin şimdi bu yeni spor branşının kuralları hakkında bilgi sahibi olalım.

    Devamını Oku07.11.2022

    Sonbahar Sporu: Trail Koşusu

    Bugün itibarıyla sonbahar mevsiminin ilk gününü yaşıyoruz. Sonbahar denince ilk akla gelen doğanın güzellikleridir. Özellikle bu mevsimde doğa adeta bizlere karpostal gibi bir güzellik sunar. Peki bu sonbahar mevsiminde ne tür doğa sporları yapabiliriz? Bu köşe yazımda sizlere bir sonbahar sporu olan Trail Koşusundan bahsetmek istiyorum.

    Devamını Oku01.09.2022

    Wushu: ‘Güç İş, Zor Teknik ve Sanat’

    Sizlere bu yazımda, son yıllarda Dünya’da hızla popülerleşen dövüş sporlarından biri olan Wushu hakkında bilgi vermek istiyorum. Çin savunma sanatlarına genel olarak Wushu dense de, aslında bu branş hem savunma hem de saldırı özelliğiyle diğer dövüş sporlarından farklı bir yerde konumlanmaktadır.

    Devamını Oku26.07.2022

    Padel: ‘Hızla Popülerleşen Yeni Bir Raket Sporu’

    Raket sporları denince genelde ilk akla gelen spor branşı tenistir. Sonrasında da masa tenisi, badminton ve squash sıralanır. Peki daha önce padel isimli spor branşını duydunuz mu? Gelin bu hafta, Dünya’da özellikle İspanyolca konuşulan ülkelerde süratle popüler hale gelen yeni raket sporu padel branşı hakkında bilgi sahibi olalım.

    Devamını Oku21.06.2022

    Plaj Hentbolu: Yaz aylarının yeni popüler spor branşı

    Dünya’da futbol, basketbol ve voleyboldan sonra en çok oynanan takım spor branşı olan hentbolu hepimiz biliyoruzdur. Özellikle Danimarka gibi İskandinav ülkerinde birinci popüler branş olan hentbolun bir de plaj hentbolu isminde farklı bir dalı var. Bu hafta sizlere bu branşı tanıtmak istiyorum.

    Devamını Oku31.05.2022