hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Serhan Karasu Serhan Karasu

    Köpekler için oyun ve oyuncak seçimi

    21.10.2021 Perşembe | 10:02Son Güncelleme:

    Yavru köpeğinizin oynadığı oyunlar ve oyuncaklar, onun karakter gelişimini büyük ölçüde etkiler. Bu nedenle, oyun ve oyuncak seçiminde dikkatli olmanız gerekir. Köpeklerin, insanlarla birlikte oyunlar oynaması önemlidir. İnsanlarla oyun oynamaya alışmış bir köpeğin sosyalliği, sadece köpeklerle oynamaya alışmış olan bir köpeğin sosyalliğinden çok daha fazla olacaktır. Bu nedenle, köpeğinize bir oyuncak atıp, onun bu oyuncakla oynamasını beklemek yerine, onunla kaliteli zaman geçirecek şekilde birlikte oynamayı tercih edin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyuncaklar da, yemek gibi bir liderlik kaynağıdır. Bu yüzden, hepsini bir anda köpeğinize vermek yerine, oyuncakları, onunla beraber oynayacağınız zaman ortaya çıkarmaya dikkat edin. Bu şekilde, köpeğiniz, sizi, hem oyuncağın, hem de eğlencenin kaynağı olarak görecektir ve aranızdaki bağ çok daha fazla kuvvetlenecektir.

    Köpekler için oyun ve oyuncak seçimi

    Doğru oyuncak:

    Köpeğinize doğru oyuncakları vermeye gayret edin. Öncelikli olarak sağlığını da düşünün. Toksik ya da zararlı madde içeren oyuncakları vermeyin. Aynı zamanda, ırkına ve büyüklüğüne göre oyuncaklar seçin. Yutabileceği kadar büyük parçalar içermeyen oyuncakları tercih edin. Köpeğinizin, oyuncakları, ilk etapta parçalamaya çalışacağı gerçeğini göz önünde tutun. Parçalayıp yutacağı birçok oyuncak, köpeğinizin ciddi zarar görmesine neden olabilir. Aynı zamanda, oyuncakların ne olduğu, köpeğinizin karakter gelişiminde ve davranış oluşturmasında da önemlidir. Köpeğinize, oynaması için eskiyen ayakkabı ya da terliğinizi vermeniz, onun, ayakkabı ve terliklerin kemirilebilen şeyler olduğunu düşünmesine yol açacaktır. Aynı nedenden ötürü, terlik şeklindeki oyuncakları da tercih etmeyin. Bazı zekâ geliştirici oyuncakları seçip köpeğinizin düşünme alışkanlığını bu şekilde artırabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğru oyun:

    Oynayacağınız ya da oynadığınız oyunların da köpeğinizin ırkına uygun olduğundan emin olun. Örneğin bir Labrador sahibiyseniz, onunla oynamak için at-getir oyunlarını seçerken, bir av köpeğiniz varsa, onunla, sakladığınız şeyleri bulmaya dayalı bir oyun geliştirebilirsiniz. Hemen hemen her köpek, çekiştirme oyunundan hoşlanır. Bu oyunu oynarken, köpeğinize bırakmayı da öğrettiğinizden emin olun. Bırak komutunu, köpeğinize, mutlaka pozitif bir şekilde öğretin. Böylece, köpeğinize, gereksiz agresyon yüklememiş olursunuz.

    Köpekler için oyun ve oyuncak seçimi