hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    Dijital pazarlama stratejiniz hazır mı?

    10.04.2023 Pazartesi | 10:17Son Güncelleme:

    Dijital pazarlama stratejileri, bir şirketin dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlesine ulaşması, müşterilerini elde etmesi ve satışlarını artırması için kullandığı planlar ve yolları ifade eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital pazarlama stratejileri, SEO, SEM, e-posta pazarlama, sosyal medya pazarlama, içerik pazarlama, influencer pazarlama, video pazarlama, mobil pazarlama ve Affiliate pazarlama gibi farklı araçları içerebilir.

    Ayrıca, bir şirketin amacına, hedef kitlesine ve bütçesine göre özelleştirilebilir. Örneğin, bir e-ticaret şirketi için dijital pazarlama stratejisi, müşterilerin web sitesine yönlendirmek ve satışları arttırmak için SEO ve SEM kullanabilirken, bir büyük perakende şirketi için dijital pazarlama stratejisi, müşteri sadakatini arttırmak ve marka bilinirliğini artırmak için sosyal medya pazarlama ve içerik pazarlama kullanabilir.

    Dijital pazarlama, internet aracılığıyla gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleridir. Dijital pazarlama stratejileri, markaların hedef kitlesine ulaşmak için kullandıkları yolları içerir. Aşağıdaki dijital pazarlama stratejileri, markaların hedef kitlesine ulaşmasına yardımcı olabilir:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Medya Pazarlama: Sosyal medya, markaların hedef kitlesine ulaşmasına ve etkileşim kurmasına olanak tanır. Bu, Facebook, Twitter, Instagram, TİkTok ve Linkedin gibi sosyal medya platformlarını kullanarak yapılan faaliyetlerdir. Sosyal Medya’da her platformda olmak zorunda değilsiniz. Markanızın değerini, iletişimini ve faaliyetlerini dikkate alarak lütfen yetkili bir kişiye veya kuruma danışınız.

    İçerik Pazarlama: İçerik pazarlama, hedef kitlenize değerli içerikler sunarak onları web sitenize çekmenizi sağlar. Bu, blog yazıları, videolar, infografikler gibi farklı türlerdeki içerikleri kullanmaktır. Her içerik içerik değildir. Kimi SEO uyumlu kimi de farklı yöntemlerle içerik hazırlar ve bunu sunar. Zira, içerik türü, dili, uzunluğu ve uyumu her daim arama motorlarına uygun olmalı. Kafanıza göre içerik hazırlayamazsınız.

    Affiliate Pazarlama: Affiliate pazarlama, başka bir marka veya web sitesinin ürünlerini veya hizmetlerini satın almasını sağlamak için referans bağlantılarını kullanır. Bu, yayıncılar ve satıcılar arasında win-win bir iş birliği oluşturur. Her satıcının/Şirketin hayali olan bir strateji olsa da, zaman zaman bu tür pazarlamanın fiyasko ile sonuçlandığını ve her iki tarafında hüsrana uğradığını duyacaksınız. Önemli olan ürününüzü ve bunu pazarlayacak olan kişi/kişilerin doğru etkileyicilerin olması. Nacizane tavsiyem, bir Dijital Pazarlama ajansı ile ilerlemeniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Pazarlama: Video pazarlama, hedef kitlenizi video içerikleri aracılığıyla etkilemenizi sağlar. Bu pazarlama şekli özellikle önemli. Artık çoğumuz Reels, Shorts ve TikTok videoların ne kadar etkileyici ve güçlü bir iletişim sağladığını eminim biliyoruz. Burada dikkat etmeniz bazı kriterler mevcut. Her platformun görsel boyutları (pixel) ve içerik tarzı farklıdır.

    E-posta Pazarlama: E-posta pazarlama, hedef kitlenize doğrudan e-posta aracılığıyla pazarlama mesajları göndermenizi sağlar. Bu, bir e-posta listesi oluşturarak ve abonelerinize e-posta bültenleri göndermenizi sağlar. KVKK kurallarını da lütfen unutmayın. Her önüne gelene e-posta gönderemezsiniz. Bunun için ilgili pazarlama ajansları veya kurumlar ile çalışınız.

    SEO (Arama Motoru Optimizasyonu): SEO, web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda görünmelerini sağlamak için yapılan faaliyetlerdir. SEO, web sitenizin içeriğini ve tasarımını arama motorları için optimize etmenizi sağlar. SEO’da başarı elde edebilmek için minimum 6 ay aktif olmalısınız. Ve sürekli ufak / büyük de olsa elinizi çekmemeniz gerekmekte. Yoksa hiçbir anlamı olmayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SEM (Arama Motoru Pazarlama): SEM, arama motorlarında reklam yerleştirerek hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar. Bu, Google Ads, Yandex Ads ve Bing Ads gibi çeşitli arama motorlarının reklam ağlarını kullanmaktır. Düzenli olarak her ay ufak ufak bütçelerle başlamalı ve sonrasında algoritmanın sizi benimsemesi sonucu ile gaza basmalısınız.

    Daha detaylı bilgi için her daim CnnTürk Reklam departmanına yada bana Linkedin’den ulaşabilir ve detaylı bilgi temin edebilirsiniz.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    3 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – MESAFE – TEMİZLİK