hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    Dünya ve Türk Mutfağı F - İstanbul Fuarı'nda buluştu

    17.07.2023 Pazartesi | 09:46Son Güncelleme:

    “F İstanbul” Gıda ve İçecek Teknolojileri Fuarı, işlenmiş gıda, içecek, şekerleme, gıda işleme ve ambalaj endüstrisi gibi gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdi ve dünya ve Türk mutfağından ürünlere büyük ilgi gördü. Fuar boyunca çikolatadan pastaya, lokumdan kuruyemişe kadar birbirinden renkli ürünler sergilendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca E-ihracat’la ilerlemek isteyen ve ilgi duyan o kadar çok firma vardı ki şaşırırsınız. Dijital Pazarlamayı çok aktif kullanan veya buna ihtiyaç duyan firmalar ön planda idi. Dolayısıyla bu tip organizasyonlar ülkemize inanılmaz fayda sağlıyor. İnanın herkes kazanıyor. Win-Win...

    İkramlar harika idi. Lakin, affınıza sığınarak, ikramın ölçüsünü kaçırmışım. Az kalsın şeker komasına giriyordum.

    Yazıma devam edeyim yoksa bu sohbet bitmez...

    “F İstanbul” Gıda ve İçecek Teknolojileri Fuarı, 100'e yakın ülkeden gelen toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlamış. Rakam güzel ama daha da fazlasını her sene temenni ediyoruz.

    Fuarda, Gıda ve İçecek Fuarı, Gıda, Ambalaj, Katkı Maddeleri ve Teknolojileri Fuarı, Market ve Mağaza Ekipmanları Fuarı, Kuru & Sert Kabuklu Meyve, Atıştırmalık Fuarı ve Bisküvi, Çikolata, Şekerleme Özel Bölümü gibi bölümlerde katılımcılar ürünlerini sergiledi.

    Dünya lezzetleri gerçekten “F İstanbul” 'da bir araya gelmiş. Fuar kapsamında, Afganistan'ın önemli ihracat ürünlerinden olan safran, Azerbaycan'dan besin değeri yüksek hurma, Çin'den popüler kurutulmuş sebzeler, Hindistan'dan sağlık yönünden oldukça faydalı orijinal basmati pirinç, İtalya'dan büyük talep gören yer mantarı, Malezya'dan antioksidan ve vitaminler içeren hindistan cevizi suyu, Rusya'dan fonksiyonel içecekler gibi ürünler büyük ilgi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek “F İstanbul” Gıda ve İçecek Fuarı'nda "Probiyotikli Sucuk" tanıtıldı.
    Fuarda canlı pişirimlerle kebaplar, dönerler, pideler, poğaçalar, farklı tat ve aromalarda kahveler, çeşitli kuruyemişler gibi Türkiye'nin yerel ürünleri de sergilendi.

    Fuarda ayrıca son teknolojiye sahip gıda ekipmanları da dikkat çekti. Yerli üretim olan streç sarım robotları ve gıda metal dedektörü gibi ürünler, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

    “F İstanbul” 'da çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirliğe de önem verildi. Geri dönüştürülebilir, uygun maliyetli ve sağlam karton ürünleriyle kurulan karton stantlar, çatal, bıçak ve kaşık gibi doğada kaybolabilen ürünler kullanıldu ve benden / bizden tam not aldı. Kim düşündüyse tebrik ederiz.

    “F İstanbul” Fuarı, 12-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy'de gerçekleşti. Bu yıl, Avrupa, BDT, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Güney Asya ve Güney Amerika pazarlarını hedefleyen fuara 96'dan fazla ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçi katıldı. Güvenlik önlemleri, karşılama, ilgi ve alaka gayet iyi idi. Misafirperverlikleri için Sn. Evren Sofuoğlu Hanımefendiye ve Sn. Gizem Uçar Hanımefendiye teşekkür ederiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital Pazarlamaya inanmış ve ürününe değer katmış tüm katılımcılara da tekrar selam olsun...

    Başka bir organizasyonda görüşmek dileğiyle.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,