hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    E-Ticaret ve E-İhracat zirveleri start aldı!

    05.07.2022 Salı | 09:24Son Güncelleme:

    Haziran ayını zirvelerle yoğun bir şekilde koşturarak geçirdim. Bu süreci ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak ve bilgi vermek istedim. Neden mi? E-ticaret ve E-ihracat ile ilgilenen ve portföyünü genişletmek isteyen herkesi ilgilendiren bir konu olduğu için.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazıma başlamadan önce şunu çok net belirtmek isterim;

    “Bir işe veya bir hizmete odaklanmak istediğinizde ve modunuz bunu engelliyor ise lütfen pes etmeyin! Bugün dünden daha da güzel olacaktır!”

    Haziran ayı benim adıma dolu dolu bir e-ticaret ve e-ihracat konulu zirveler ayı oldu.

    • Etid’i duyan var mı aranızda? Ben duymuştum, lakin bu kadar dolu dolu geçeceğini ve organizasyonun bu kadar profesyonelce olacağını tahmin etmemiştim. Sabah başlayan zirve akşam eğlencesi ile devam etti. Dopdolu bir gün geçirdim. Şimdi gelelim o dolu dolu günde neler oldu.

    Türkiye’nin e-ticarette önde gelen markaları, ETİD ve Google iş birliğiyle düzenlenen E-Ticaret Zirvesi’nde buluştu.

    Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ve Google iş birliği ile düzenlenen E-Ticaret Zirvesi, 7 Haziran 2022’de Conrad Otel’de gerçekleşti. Sektörün önde gelen markaları bir arada idi. Etkinlikte, e-ticaret sektörüne yönelik çok kanallı perakende araştırmasının sonuçları da açıklandı. Zirvenin sektörün nabzını tutarak gelecek vizyonuna önemli bir katkı sunacağını belirten ETİD Başkanı Emre Ekmekçi, “Türkiye menşeli ürünlere olan talebin de artmasıyla e-ihracatın önümüzdeki 3 yıl içerisinde 10 kat büyüme göstererek dünya ortalamasını yakalayacağını öngörüyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vay be, 10 kat!!! Bu oranlar her ne kadar heyecan verici görünsede bana hep şunu hatırlatıyor; “İşleyen demir paslanmaz”.

    Etid ekibine ve Başkan Emre Ekmekçi’yi tebrik eder ve bu süreçte başarılar dilerim.

    • E-ihracat Zirveleri Istanbul Zorlu PSM’de gerçekleşti. Burada yine E-ihracat konusu ele alındı. Bu zirve Türkiye'nin "En Gerçek Uygulamalı"
    E-ihracat serüveni olarak daha yeni yeni kendini ispatlamaya başladı.

    E-ihracat ve e-ticaret dünyasının birbirinden değerli konuşmacıları; dijital çözümler, lojistik odaklı başarı için yapılması gerekenler, fulfillment, pazar yerleri üzerinden dünyaya açılmak gibi konulara enine boyuna odaklanıp sorulara cevap verildi. Etkinlik ücretsizdi, kontenjan kısıtlı idi.

    E-ihracat dünyasında markanızı zirveye taşımak istiyorsanız bu tip küçük ölçekli ve sabahtan – akşama kadar sürmeyen, sade, rahatsız etmeyen bir kalabalık ve nokta atışı ile istediğinizi hap tadında almak isteyebileceğiniz zirvelere mutlaka katılın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organizasyonun değerli üyelerinden ve aynı zamanda da uzun zamandır dijitale gönül vermiş ve e-ticaret / e-ihracat konusunda tecrübeli olan M. Volkan Çakmak ‘a ve tüm değerli konuşmacılara ve E-ihracatzirveleriistanbul ekibine başarılar diler, teşekkür ederim.

    • Tam oniki ‘den vurmak bu olsa gerek! Yep yeni bir tanışma deneyimi. Sevgili dostum Ziya Kızıltan’ın aylarca ekibiyle koşturarak tek tek sponsorlara anlattığı yeni bir e-ticaret ve e-ihracat tanışma zirvesi.

    Nasıl bir farkı var ki?

    Konseptin asıl vurgusu hep oniki ( 12 dakika, 12 kişi, 12 iş, 12 dakika sunum ve konuşmacı vs…)

    12 Doğru Kişi

    Yapay zekanın gücü sayesinde etkinlikteki en doğru 12 kişi ile eşleşebilir, özel tanışma seanslarına katılabilir, işinizi ve çevrenizi büyütebilirsiniz.

    12 Güncel ve Verimli Dakika

    Yapay zekanın gücü sayesinde etkinlikteki en doğru 12 kişi ile eşleşebilir, özel tanışma seanslarına katılabilir, işinizi ve çevrenizi büyütebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel Tanışma Seansları

    12 dakikalık güncel sunumun hemen ardından Oniki uygulaması tarafından yönlendirildiğiniz masaya giderek 6 dakika süren özel tanışma seansına katılabilir, sonrasında yine uygulama üzerinden bu görüşmeyi onaylayabilir ve puanlayabilirsiniz.

    Hibrit Model Avantajları

    Türkiye'nin ya da dünyanın neresinde olursanız olun benzersiz Oniki konseptine dahil olabilirsiniz.

    Hibrit modelin birleştirici avantajlarına sahip Oniki etkinliklerinde, güncel sunumları fiziksel katılımcılar arasında yer alarak konferans alanında ya da online katılımcı olarak canlı yayınlarla izleyebilirsiniz.
    Online olarak katıldığınız takdirde fiziksel katılımcılar gibi en doğru 12 kişi ile eşleşebilir, özel tanışma seanslarını video görüşmeleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

    Bu yeni organizasyon tipini tekrar katılmak ve değerli konuşmacıların olduğu 12 dakika zirvesini tekrar yaşamak isterim.

    • E-ticaret buluşmaları yani “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” Divan Kuruçeşme’de gerçekleşti. Birbirinden değerli konuşmacıların olduğu salonda binlerce katılımcı vardı. Her halde bugüne kadar ki en büyük e-ticaret ve e-ihracat zirvesi idi. Muhteşem organizasyona imza atan ise herkesin yıllardan beri tanıdığı ve üstadımız sayın Merter Özdemir buradan da tebrik etmek isterim. Bu arada Zehra Öney Hanımefendiyi de unutmamak lazım, zira bu etkinliklerde ve zirvelerde çok emeği var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok değerli sponsorların olduğu Teknolojide Kadın Derneği olarak iş ortağı oldukları ve Eticaret Merkezi tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayelerinde gerçekleştirilen Teknoloji Buluşmaları etkinlik serisine devam edildi. 1000’den fazla katılımcının geldiği etkinlik harika konuşmalarla ve panellerle birlikte dolu dolu geçti. Teknolojide Kadın Derneği’nin de çok değerli üyeleri ve Teknoloji Buluşmaları’nın destekçileri bu etkinlikte konuşmacı oldu.

    Bol bol doya doya teknoloji, dijital, e-ticaret, e-ihracat konuşuldu. Sabah başlayan program akşam eğlencesi ile devam etti.

    Asıl ilgimi çeken ve beni gerçekten mutlu eden neydi biliyor musunuz? Çok fazla Kadın katılımcı ve çok fazla Kadın konuşmacı vardı. 20 yıl önce başladığım Dijital serüvenimde çok fazla Kadın katılımcı ve Kadın yönetici yoktu. Şimdi bu alanda Kadınlarla omuz omuza çalışmak, üretmek ve fikir birliğine varmak gerçekten beni mutlu ediyor.

    Sonuç olarak Türkiye’de e-ticaret ve e-ihracat 2021 hacmine bakarsak;

    • Türkiye'de e-ticaret satış hacmi, 2021'de yüzde 69 artış ile 381.5 milyar TL'ye ulaştı.

    • e-ihracat ise hacmi 264 milyon dolara ulaşıyor. E-ihracatta 6 milyondan fazla sipariş alan Türkiye, 2023 yılında e-ihracat hacmi hedefini 1 milyar dolar olarak belirledi. 2021’de gerçekleştirilen e-ihracatın yüzde 66’sını Avrupa ülkelerine yaparken, yüzde 23'ünü Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Afrika ülkelerine gerçekleştirdi.
    (Kaynak: eticaret.gov.tr)

    Bana göre E-ticaret, geleneksel ticaretin yerini alıyor ve alacaktır.

    Sağlıkla ve Sevgiyle Kalın,

    3 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – MESAFE – TEMİZLİK