hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    E-ticaret ve E-ihracat’ta Ticaret Bakanlığın Çalışmaları Tam Hız Devam Ediyor

    27.11.2023 Pazartesi | 09:30Son Güncelleme:

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 21 Kasım 2023 tarihinde salı günü düzenlenen "Türkiye Yüzyılında #Eticaret ve #Eihracat" Seminerinde bulundum. T.C. Ticaret Bakanlığı olarak ticaretin dijitalleşmesine ve e-ihracatın farkındalığını ve artışına olan destekleri artarak devam edeceğine dair bilgiler edindim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye Yüzyılında E-Ticaret ve E-İhracat Semineri” 21 Kasım 2023 Salı günü 09.30-16.30 saatleri arasında İTO 4. Kat Meclis Salonu’nda düzenlendi.

    Seminerin açılış konuşmasını;
    Sn. Talha Özger / (Evsid) Yönetim Kurulu Başkanı
    Sn. Mesut Öksüz / (Zücder) Yönetim Kurulu Başkanı
    Sn. Ozan Acar / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye E-Ticaret Meclis Başkanı
    Sn. Murat Kolbaşı / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Züccaciye Meclis Başkanı
    Sn. Ali Kopuz / İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve
    Sn. Şekib Avdagiç / İstanbul Ticaret Odası Başkanı İle devam etti.

    Değerli Başkanlarımıza ve Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Özellikle bir teşekkür de Sn. Hasan Önal’a gitmesini istiyorum (T.C. Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü, E-İhracat ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı)
    E-Ticaret ve E-ihracat konusundaki uzmanlığı, ekip çalışma disiplini ile yıllardan beri çoğu kurum ve kişiler ile omuz omuza ilerliyor ve mutlaka herkesi dinleyip, geri dönüşlerini sağlıyor / sağlatıyor.
    Ekibini muazzam yönetiyor ve en önemlisi E-Ticaret ve E-ihracatın ne olduğunu, ticaretin dijitalde nasıl daha da büyüyebileceğini ve büyütülebileceğini biliyor ve inanıyor.
    Düzenlettirdiği seminerleri, panelleri ve organizasyonları takip etmenizi ve iletişimde olmanızı tavsiye ederim(z).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takım çalışması ile ilerlemeleri de bu işleri başarılı hale getiriyor. Kolay değil bu işler. Kimsenin elinde sihirli değnek de yok.

    Ayrıca E-İhracat konularında tecrübeli bir isim olan Sn. Yaman Alpata ile de sohbet etme fırsatım oldu ve kendisinden hap tadında bilgiler edindim.

    Kendisi ve ekibi neler yapıyor? E-ihracat yapmak isteyen vatandaşımıza ne gibi faydaları var? diye sordum;
    “Üreticilerin, markaların ve perakendecilerin yurtdışı pazarlarda e-ihracat süreçlerini kolay, hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirmeleri için kurulan firma, teknolojiyi uzman insan kaynağı ile birleştirerek, markaları global pazar yerlerine taşıyan bir e-ihracat platformudur. Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’da depo ve ofisleri bulunan firmanın, Türk markalarının ürünlerini Amazon, Walmart, eBay, Etsy, Otto, Allegro, Ozon gibi 15’ten fazla global pazaryerinde satabilmesi için hesap yönetiminden depolamaya, reklam ve marka yönetiminden lojistik süreçlerine dek uçtan uca entegre e-ihracat altyapısı sunuyor. Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye’nin ilk E-İhracat Konsorsiyumu statüsünü kazanan Firma ile çalışan markalar, şirket kurma hesap açma gibi prosedürlere takılmadan ve ek maliyetlere katlanmadan, bir haftadan kısa bir sürede satışa başlayabiliyor, reklam ve lojistik masraflarında %70’e varan yeni nesil e-ihracat teşviklerinden kolayca faydalanabiliyor.”Dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En önemli kısmı da Ticaret Bakanlığının sağlamış olduğu ciddi teşvikler olsa gerek. Buradan Sn. Ticaret Bakanımıza ve tüm Ekibine emekleri için teşekkür ederim(z).

    Seminerde birbirinden önemli konuşmacılar da yer aldı. Hepsine değerli bilgilendirmeleri ve davete icab ettikleri için ayrıca teşekkür ederim(z).

    Bir sonraki Seminer / Organizasyon / Fuar’da görüşmek üzere.

    Önemli Not: E-Ticaret ve / veya E-ihracat yapan Kişi / Firmaların mutlaka Ticaret Bakanlığının Web sitesini ziyaret etmelerini öneririm. Zira aradığınız bilgilerin çoğu orada mevcut.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    https://ticaret.gov.tr/

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,