hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    Yeni başlayanlar için dijital pazarlama

    24.05.2021 Pazartesi | 09:53Son Güncelleme:

    Dijital pazarlama; bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi cihazlarda görünen pazarlama kampanya ve reklamlarını ifade eden bir kavram. Çevrim içi dünyada yapılan bu çalışmalar; videolar, görüntülü reklamlar, arama ağı reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması, etiket yönetimi gibi farklı biçim ve araçlarla gerçekleşir. Geleneksel marketing ile dijital pazarlama birbirinden çok farklıdır. Genellikle dergi, gazete reklamları, reklam panoları, bilboardlar, broşür, kart ve posta yolu gibi araçlar geleneksel pazarlama içinde yer alır. Televizyon ve radyo reklamları da artık geleneksel pazarlama araçlarından sayılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanların çoğunun sıklıkla internette dolaştığını ve çevrim içi olduğunu düşünürseniz, dijital platformlarda pazarlama tekniklerini, reklamlarını kullanmanın ne kadar faydalı sonuçlar vereceğini öngörmek işten bile değil. Siz de ürününüzü tanıtmak, hedef kitlenize kolayca ulaşmak için öncelikle bir web sitesi açın. Sonrasında ise sitenize olan organik trafiği artırmanın ve satış gerçekleştirmenin yollarını kullanmaya başlayın.

    Bu yazımda dijital pazarlamaya başlarken yapmanız gerekenleri ve kullanabileceğiniz araçları maddeler halinde özetlemek istiyorum.

    Dijital Pazarlamaya Başlarken Doğru Adımlar Atın

    - Web sitenizi arama motoruna optimize hale getirin.
    - Okuyucuya fayda sağlayıcı ve satışa yönlendirici içerikler oluşturun ama satış ve reklam konusunda abartılardan kaçının.
    - İçeriklerinizin hedef kitle için uygun olduğundan emin olun ve satışın doğal olarak gerçekleşmesini sağlayın.
    - Potansiyel müşterilerinize yeni ürünlerinizi mesaj yolu veya Reklam yolu ile tanıtın, iletişim araçlarıyla kendinizi hatırlatın.
    - Dönemsel fırsatlar sunun, promosyon ve indirimler müşterilerinize cazip gelebilir.
    - Influencer anlaşması yaparsanız paylaşılan içeriklerin markanıza uygunluğunu kontrol edin.
    - Sunduğunuz hizmet veya ürünlerle rakip firmalardan bir adım öne çıkın.
    - KVKK konusuna özen gösterin ve güven verin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital Pazarlama Araçlarından Faydalanın

    İşletmelere bugüne kadar bildiğiniz geleneksel pazarlama yöntemlerinden oldukça farklı bir yol haritası çizen dijital pazarlama, mevcut veya potansiyel müşterilerinizle etkileşim sağlamanın kısa yollarını bulur. Müşterilerle çok daha kolay ve hızlı bağlantı kurmak için arama motoru, email, mobil uygulama ve diğer web sitelerini kullanır.

    Dijital pazarlama artık neredeyse geleneksel pazarlamanın yerini almış durumda. Etki alanı çok geniş olan dijital pazarlama teknikleri sayesinde tüketiciyle etkileşime girmek ve anında iletişim kurmak mümkün.

    Dahası, bu etkileşimin sonuçlarını da kolaylıkla ölçümleyebilirsiniz. Sitenizin tıklanma oranları, içeriklerinizin izlenmesi, okunması ya da ziyaretçilerin sitenizde kaç dakika kaldığı gibi analiz sonuçları etkileşimi ölçümlemek için ilk akla gelen yöntemler.

    Peki dijital pazarlama stratejinizi belirlerken hangi araçları kullanacaksınız?

    1. Arama Motoru Optimizasyonu

    Web sitelerini arama motoru için ilgi çekici hale getirmenin yöntemlerini kullanın. Bunun en önemli ayağı SEO uyumlu bir site hazırlamaktan geçiyor. Web sayfanızı optimize ederken şunları göz önünde bulundurun:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İçeriklerin kalitesi
    - Etkileşim düzeyi
    - Mobil cihaz uyumu
    - Etkileşim bağlantılarının niceliği ve niteliği

    2. İçerik Pazarlaması

    Potansiyel müşterilerinizi çekmek için içerik pazarlaması yöntemini kullanın. Yazılı veya görsel içeriklerle sitenizi optimize edin.

    3. Sosyal Medya Pazarlaması

    Sosyal medya kullanıcılarının sizi takip etmelerini sağlayın, onları online tartışmalara dahil edin, sitenizdeki organik trafiği ve marka bilinirliğinizi artırın.

    4. E-posta Pazarlaması

    E-mail iletileri gönderirken müşterinizin gerçek ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayan içerikler sunun.

    - Lütfen KVKK kurallarına dikkat ediniz! ( Kişisel Verilerin Korunması Kanunu )

    - Vermiş olduğum tüm bilgiler kısa ve nettir yani “hap bilgi” dir.

    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    3 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – MESAFE – TEMİZLİK