hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    Stil sahibi olmanın yolları

    16.11.2020 Pazartesi | 11:29Son Güncelleme:

    Günümüzde moda özellikle kadınlar için kendini ifade etmek aracı olarak kullanılıyor. Birçok kadın da moda aracılığı ile dikkat çekmek ve diğer kadınlardan ayrışıp fark yaratmak istemektedir. Ben bunun çok doğal bir iç güdü olduğunu düşünüyorum. Bireyselciliğin bu denli önem kazandığı günümüzde aksi düşünülemezdi zaten… O nedenle ben de bu yazımda biraz ‘ Stil Sahibi Olmak ‘ tan bahsetmek ve sizlere bazı tüyolar vermek istiyorum. Stil sahibi olmak doğal akışında olabilecek bir özellik olmak ile birlikte sonradan da öğrenilebilir. Bazı kadınlar, çocuklukları ve gençlikleri itibari ile bir tarzı benimseyip içselleştirirken, bazıları ise çocuklarından bu yana gelen süreçte stillerini geliştirmiş ve pekiştirmişlerdir. Yine,stil sahibi olmanın yollarını bularak kendilerince bir stil yaratmışlardır, bazıları ise hala arayıştalardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şunu da belirtmek isterim ki stil sahibi olmak demek, herkesten farklı olmak, trend öncüsü olmak değildir. Sadece kot ve beyaz bluz giyinen bir kadın da stil sahibi bir kadın olabilir. O nedenle tarz olmak ve moda akımlarına öncülük etmek ile stil sahibi olmak farklı iki olgudur. Bunun ikisini birden yapabilenler ise ikonlardır. Lady Diana buna en iyi örnektir. Prensesin gelmiş geçmiş en iyi stil ikonu olarak anılmasındaki en önemli neden yeni fikirlere ve yeniliğe açık olmasaydı. Moda hiçbir zaman önceliği olmamasına rağmen kendine has, çabasız bir stil yaratmayı başarmıştır… Moda tarihine yön veren Coco Chanel,asil, gizemli ve zarif tarzı ile Audrey Hepburn, her hali ile muazzam görünmeyi başaran Grace Kelly, 1960’ da Dünya‘ya modayı öğreten Twiggy, yüzyılımızın moda ikonu sayılabilecek Kate Moss, Prenses Diana‘yı takiben gelmiş geçmiş en önemli moda ikonları arasındadır. Dünya çapında kabul görmüş ikonları tanımak ‘ stil sahibi olma ‘ yolunda önemli bir adımdır. Böylece bu ikonların ortak özelliklerini keşfedebilir ve kendi stiliniz için ilham kaynağı olarak kullanabilirsiniz.

    Stil sahibi olmanın yolları

    Gelelim bizim konumuza…Stil sahibi olmaya nereden başlayacaklarını bilmeyenleriniz için yegane önerim, vücudunuza uygun giyinmeye başlamanızdır. O an için trend olan bir parçayı giymek yerine zamansız ve vücudunuza uygun bir parça tercih ederek stil sahibi olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Bunu; ayakkabı tercihleriniz, sevdiğiniz renkteki kıyafetler, aksesuarlarınız , tercih ettiğiniz saç rengi ve modeli takip edecek, böylece aileniz, dostlarınız arasında stil sahibi bir kadın olarak anılmaya başlayacaksınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hala birşeyler eksik ve taşlar yerini oturmuyor ise aşağıda verdiğim tüyolar size yol haritası olacak. Nedir bu tüyolar peki?

    1- Tek seferlik bir parça satın alma,

    Gardırobunuzda ki diğer parçalarla kombin edemeyeceğiniz herhangi bir parça alarak kafanızı karıştırmayın.

    Stil sahibi olmanın yolları

    2- Tarzınıza uygun olmayan bir şeyi satın alma ve saklama,

    Gözünüze hitap etmeyen, sizi yansıtmayan hiçbir parçayı satın almayın. Çünkü bu durum, ileride kombin yaparken kafa karışıklığına neden olabileceği gibi, para verip bir türlü giyinmediğiniz için suçluluk duygusu oluşturacaktır.

    Stil sahibi olmanın yolları

    3- Bir üründe yalnızca indirim olduğu için satın alma,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sadece bir üründe büyük bir indirim olduğu için satın almayın. Ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun, hiç giymezseniz , tam anlamı ile bir para kaybıdır.

    4- Abartılı alışveriş çılgınlığına kapılma,

    Alışverişe çıkmadan önce mutlaka dolabınıza bir göz atın. İhtiyaç listenizi kafanızda belirleyerek not alabilirsiniz. Üzerine düşünülmeden yapılan alışverişleriniz neticesinde stil sahibi olmanız çok mümkün değildir.

    5- Yeni markalar keşfetmek için çaba göster,

    Günümüzde birçok kadının aynı olduğunu göz önünde bulundurursak, yeni markalar ve kimsede olmayan ürünler keşfederek kendi tarzınıza adapte edebilirsiniz. Böylece hem yenilikçi bir stiliniz olacak hem de diğer kadınlardan farklı olacaksınız .

    Stil sahibi olmanın yolları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6- Bir üniforma oluştur,

    Tabii ki size sadece on beş lacivert süveter ve on tane aynı siyah dar kot pantolondan oluşan bir gardıropa sahip olmanızı tavsiye etmeyeceğim. Bununla birlikte, size neyin uygun olduğuna dair bilginin çoğunu kullanmaktan korkmayın. Dünya‘nın en şık ve stil sahibi kadınlarının hepsinin kendilerine has üniformaları vardır. Basit tutuyorlar, neyin iyi göründüğünü biliyorlar ve yeni parçalar seçerken bu formüle bağlı kalıyorlar.

    Stil sahibi olmanın yolları

    7- Gardırobunu içten dışa tanı,

    Dolabınızda ne olup olmadığını unutmanız çok normal bir durum. Yıllardır gün ışığını görmemiş ya da taşınmalarınız esnasında kolilerin içinde oradan oraya savrulmuş , unutulmuş parçalarınız mutlaka vardır. Bu nedenle, devam edip yeni bir şeyler satın almadan önce, gardırobunuzda ne olduğuna dair çok net bir fikriniz olduğundan emin olun. Bu ihtiyacınız olmayan şeyleri yanlışlıkla satın almanızı önleyecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stil sahibi olmanın yolları

    8 - Kıyafet veya aksesuar kiralamaya sıcak bak,

    Sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığın artması ile birlikte mevcut olan kıyafet&aksesuar kiralama şirketlerinin sayısındaki bir hayli artış olmuştur. Satın almak yerine kiralamak, çeşitli nedenlerle kendinize daha şık bir gardırop edinmenin harika bir yoludur. İlk olarak, sık sık yeni bir şeyler giydiğinizi hissedebilirsiniz; bu daha önce tek seferlik bir kıyafet satın almış olabileceğiniz düğünler veya partiler gibi özel günler için harikadır. Diğer bir avantajı ise denediğiniz şeyle biraz daha maceracı olabilmenizdir - stil konfor alanınızdan çıkıp satın almaktan korkabileceğiniz harika parçalar bulabilirsiniz.

    Stil sahibi olmanın yolları

    9 - Bir parçanın giyilebilirliğinden emin değilseniz ‘ askı numarasını ‘ dene,

    Sezon başında tüm askılarınızı aynı yöne yerleştirin. Giyindiğiniz her parçanın askısını diğer yöne çevirin. Böylece sezon içinde ne giyip ne giymediğinizi göreceksiniz.

    10- ‘Kapsül Gardırop ‘ kavramının gücünü küçümseme,

    Gerçekten şık olmak için çok büyük bir bütçe veya tasarımcı kıyafetlerine yer açmak için üç tane gömme dolap gerekmez. Yine de ihtiyacın olan şey, iyi ve mantıklı kararlar vermektir. İhtiyacınız olanı satın alın, kendinizi harika hissettiren şeyi satın alın ve başka hiçbir şeye tutunmayın. Yalnızca on beş parça kıyafet ile stil sahibi olmanız mümkündür. ( önümüzdeki yazılarımda kapsül dolap konusuna daha ayrıntılı değineceğim. )

    Bunların bazılarını ya da tamamını gündelik hayatınıza uyarladığınızda çok kısa bir zaman için de tarzınızın değiştiğini, kendine has bir hal aldığını göreceksiniz. Böylece aileniz ve dostlarınız arasında ‘ stil sahibi ‘ olarak anılmaya başlayacaksınız.

    Stil sahibi olmanın yolları

    Herkese renkli günler dilerim !