hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bazlama Nasıl Yapılır? Evde Yumuşacık Bazlama Tarifi...

    Bazlama Nasıl Yapılır Evde Yumuşacık Bazlama Tarifi...
    expand

    Kokusu bile insanın ilgisini çeken bazlamanın evde yapılma şansı olduğu bilinmektedir. Son derece lezzetli olan bazlama doyurucu olarak da dikkat çekmektedir. Ayrıca kültürümüz içerisinde bazlamanın önemli olduğunu söylemekte yanlış olmaz. Bununla birlikte ölçülü olarak kullanılan malzemeler eşliğinde harika bir bazlama yapacağınıza emin olabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazlama yapmak için öncelikle kıvamlı bir hamur elde etmek gerekir. Bunun içinde tarifte belirli malzemeler olduğu bilinmektedir. Buna göre hareket ederek son derece yumuşak bir bazlama yapma şansınız olabilir. Tabi hazırlanan hamurları pişirmekte oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Böylelikle başarılı sonuçlar almanız mümkün olur. 

    Bazlama Tarifi İçin Gereken Malzemeler

    Bazlama tarifinde yapıma geçmeden önce malzemeler hazır edilmelidir. Zaten bazlama için fazla bir malzemeye ihtiyaç olmadığı görülmektedir. 

    Bazlama Malzemeleri:

    500 gram un

    1,5 tatlı kaşığı tuz

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 paket toz maya (Beyaz Ekmekler için)

    400 ml ılık su

    Bazlama Nasıl Yapılır Evde Yumuşacık Bazlama Tarifi...Evde Yumuşacık Bazlama Tarifi

    Bazlama yaparken adım adım gitmeyi ihmal etmemek lazımdır. Özellikle hamurun dinlenmesi iyi bir şekilde yapılmalıdır. Böylelikle daha kullanışlı bir hamur elde edilebilir. Ayrıca hamuru açarken özenli davranarak hareket edilmesi önem arz etmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1- İlk olarak un, toz şeker, tuz ve toz mayayı yoğurma kabı içerisine alalım. Yaklaşık olarak 400 ml ılık suyu yavaş şekilde bu kaba ilave edelim. Özellikle ele yapışan yumuşak bir hamur elde etmeye çalışalım. 

    2- Hamurun üzerini temiz bir bez yardımıyla örtelim. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için bırakalım.

    3- Mayalanan hamuru alarak un serpilmiş tezgahta elimizle toparlayalım. Hamuru eşit büyüklükte olacak şekilde 12 parçaya bölelim. Ardından her parçayı elimiz ile yuvarlayarak beze oluşturalım.

    4- Bu aşamada ise her bir bezeyi sırasıyla merdane yardımıyla açalım. Tabi kurumamaları için üzerlerine temiz bir bez örtmeyi ihmal etmeyelim. Tekrar mayalanması için 20 dakika kadar bekletelim. 

    5- Mayası gelen hamurlarımı alarak ısınan tavada arkalı önlü olacak şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

    Bazlama Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

    Bazlamayı kısa süre içerisinde tüketecek olanlar taze olarak yiyebilirler. Ancak çok sayıda bazlama yapıp daha sonra tüketecek olan kişilerde bulunmaktadır. Bunun için buzdolabının dondurucu kısmına yaptığınız bazlamaları yerleştirebilirsiniz. Arzu ettiğiniz zaman bazlamayı dondurucudan çıkararak bir süre beklettikten sonra zevke tüketebilirsiniz. Bazlama sade, yemek yanında veya tost ekmeği olarak kullanılabilir. Bunun yanında bazlamadan pizza ve buna benzer yiyecekler yapmakta mümkündür. Her haliyle son derece lezzetli olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow