hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pekmez Besin Değeri: Pekmez Kaç Kalori?

    Pekmez Besin Değeri: Pekmez Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Besinlerin tüketim hallerinde bazen tam olarak besinlerin miktarlarının bilinmesi gerekir. Belli bir miktarın ne kadar besin değerleri ve kalori içerdiği merak edilir. Gerek sağlığına dikkat eden kişiler, gerek diyet yapan kişiler ya da spor yapıp belli değerleri alması gereken kişiler ise araştırmaları sıkça yapar. Merak edilen besinler arasında ise üzüm pekmezi besin değerleridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Üzüm Pekmezi Besin Değerleri

     Her besinin besin değerleri ve kalori değerleri içinde bazı farklılıklar olabilir. Özellikle de kalori hesabı yaparken ve gerekli değerlerinin besin yeteri kadar karşılanması hesabı yaparken üzüm pekmezi değerlerine de sıkça bakılır.

     Ülkemizin pek çok yöresinde doğal bir şekilde hazırlanan üzüm pekmezi geçmişten günümüze kadar sevilerek tüketiliyor. Geleneksel olarak da üzümün kaynatılarak yoğun bir kıvama getirilmesi sonucunda şurup şeklinde hazırlanır.

     Pekmez Kaç Kalori?

     Pekmezin 100 gramında bulunan üzüm pekmezi, yaklaşık olarak 290 kilo kalori içerir. Yaklaşık olarak ise, 22 gram su yer alan pekmezin herhangi bir protein değeri bulunmaz. Pekmezin karbonhidrat değeri de yaklaşık olarak 75 gramdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Üzüm kalori pekmez "pekmezinin 100 gramının içinde yaklaşık olarak 290 kalori bulunur. Üzüm pekmezinin ise, 1 tatlı kaşığında ( 14 gr ) 41 kalori vardır. Üzüm pekmezinin 100 gramı ise, 74.73 gram karbonhidrat ve 0.1 gram yağ içerir.

     Anadolu’nun en geleneksel lezzetleri arasında yer alan pekmez, şuruba benzer yapısı ve yoğun kıvamıyla yüzyıllardan beridir mutfağımızda yer alıyor. Dut, keçiboynuzu, üzüm ya da incir gibi çeşitli meyvelerin ezilerek kaynatılması ile hazırlanan pekmez çok şifalı bir besin kaynağıdır. Özellikle de soğuk kış günlerinin en fazla aranan lezzetleri içinde yer alan bu sağlıklı besin, yapıldığı meyvenin özelliklerine göre acımsı ya da tatlı bir aromaya sahiptir.

     Rafine şeker daha hayatımıza tam olarak girmemişken Türk tatlılarının en temel tatlandırıcısı olarak pekmezin kullanılırdı. Bu durum ise, şeker endüstrisinin gelişmesi ile birlikte azalsa da hala ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yapılıyor.

     Keçiboynuzu Pekmezi Kaç Kalori?

     Keçiboynuzu pekmezi, diğer ismi ile harnup pekmezi olarak da bilinen kurutulmuş keçiboynuzu, keçiboynuzu pekmezi, meyvesinin sıcak suda yumuşatılarak kaynatılması sonucunda hazırlanır. Diğer pekmez çeşitlerine göre ise çok daha yoğun bir kıvama ve daha keskin bir tada sahiptir.

     Yüksek bir besin değeri ile şifa için tüketilen bu pekmez, kalori bakımından da oldukça zengin bir besindir. Yemeklerden önce ve aç karnına bir ya da iki kaşık olarak yenilen keçiboynuzu pekmezinin 1 çorba kaşığında ise, 41 kalori bulunur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow