hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? Potasyumu En Yüksek Gıdalar...

    Potasyum İçeren Besinler Nelerdir Potasyumu En Yüksek Gıdalar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    En önemli mineraller içerisinde potasyum gelir. Özellikle vücut direncini artırmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek amaçlı büyük öneme sahiptir. Pek çok farklı mineralde olduğu gibi protein konusunda da vücut için belirli bir miktar öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu miktarı alabilmek adına ise birçok farklı yiyeceği tüketmek mümkündür. Bunlar içerisinde kuru üzüm, kayısı, muz, hurma, incir kivi ve ıspanak ile patates gibi besin kaynakları öne çıkar. Bu ve benzeri daha pek çok farklı besin kaynağı içerisinde değişik miktarlarda potasyum yer alır.

     Potasyum İçeren Besinler Nelerdir?

     Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için vitamin ve mineral konusunda gerekli olan tüm yapı taşlarının dengeli şekilde vücutta bulunması gerekir. Farklı görevlere sahip olan bu yapı taşları içerisinde potasyum minerali önemli yer taşır. Bu kapsamda pek çok farklı yiyecek üzerinden potasyum içeren besinler bulunmaktadır.

     - İncir

     - Hurma 

     - Kuru üzüm

     - Kayısı

     - Ispanak

     - Patates

     - Kivi

     - Kabak Çekirdeği

     - Havuç

     - Brokoli

     - Karpuz

     - Somon

     Bu şekilde birçok değişik yiyecek türü içerisinde değişik miktarlar üzerinden potasyum minerali bulunur. Dengeli biçimde tüketmek ile beraber vücudun ihtiyacı olan potasyum mineralini elde etmek mümkündür.

     Potasyumu En Yüksek Gıdalar

     Tüketimi sağlanabilecek günümüzde birçok farklı yiyecek türü içerisinde değişik oranlarda potasyum bulunur. Ancak bu minerali yüksek oranda ihtiva eden pek çok farklı da gıda olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle bunlar içerisinde maydanoz, marul, ıspanak, Kuruyemiş, kuru meyveler ve patates gibi yiyecekler öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Hacimleri ile beraber içerisinde bulundurduğu potasyum miktarı bakımından oldukça yüksek bir oran verdiklerini ifade etmek gerekir. Sağlıklı ve düzenli şekilde bu yiyecekleri tüketmek suretiyle vücudun ihtiyacı olan yeterli miktardaki potasyumu elde etmek mümkündür.

     Potasyumun Önemi Nedir?

     Özellikle hücrelerin bölünmesi ve aynı zamanda büyümesi için potasyum en önemli mineraller içerisinde yer alır. Bununla beraber DNA sentezi ve enzimlerin işlemesi noktasında da önemli görevleri olduğunu ifade etmek mümkündür. Kalbin düzgün çalışması reflekslerin düzenlenmesi ve kan basıncının dengelenmesi noktasında yine oldukça büyük öneme sahiptir.

     O yüzden mutlaka dengeli ve düzenli olarak potasyum içeren besinlerin tüketilmesi büyük önem arz ediyor. Zira ödem oluşumunun önlenmesi, asit ve baz dengesi ile beraber elektrolit sıvı dengesi gibi pek çok unsuru kapsamında da oldukça etkilidir.

     Potasyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir? 

     Kalp rahatsızlığı ve güçsüzlük, halsizlik, kabızlık ve kas felci gibi unsurlar potasyum eksikliğinin önemli belirtileri içerisinde gelir. Özellikle de şiddetli potasyum eksikliği söz konusu olduğunda kas felci yüksek oranda ortaya çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Aynı zamanda kalp ritminde düzensiz birtakım etkiler meydana gelir. Bunlar ise zaman içerisinde başka hastalıklara sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçebilmek amaçlı ise potasyum eksikliğini gidermek için dengeli şekilde, potasyum içeren besin kaynaklarını tüketmek önemli yer taşır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow