hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tavuk Besin Değeri: Tavuk Kaç Kalori? Tavuğun Pişirmesine Göre Besin Değerleri...

    Tavuk Besin Değeri: Tavuk Kaç Kalori Tavuğun Pişirmesine Göre Besin Değerleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında yer alan tavuk, besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır. Tavuk eti oldukça sağlıklı ve besleyici olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle tavukgöğsünün yağ oranı düşük olması nedeniyle diyetlerde oldukça fazla tercih edildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Tavuk etinin derisiz olarak tüketilmesi halinde ise kalorisi daha düşük olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tavuk Besin Değeri

     Tavuk tüketmeyi özellikle diyet sırasında tercih edecek olan kişilerin öncelikli olarak besin değerleri hakkında bilgi edinmek istemesi normaldir. Tavuk etinde yüksek miktarda protein bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Tavuk içerisinde bulunan değerler düşünüldüğünde çinko, protein, demir, fosfor ve potasyum açısından oldukça zengin olduğu görülmektedir. 

    Kalori: 120 kcal

    Demir: 0.4 mg

    Karbonhidrat: 0.0 g

    Kalsiyum: 5.0 mg

    Lif: 0.0 g

    Potasyum: 334.0 mg

    Protein: 22.5 g

    C Vitamini: 0.0 mg

    A Vitamini: 30.0 IU

    Yağ: 2.6 g

    Kolesterol: 73.0 mg 

    Tavuk için besin değerlerinin bu şekilde ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Verilen değerler 100 gram tavukta bulunan besin değerlerini yansıtmaktadır. Tüketilecek olan tavuk miktarı ise kişinin günlük kalori ihtiyacına göre değişiklik gösterebilmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tavuk Kaç Kalori? 

     Tavuk eti içerdiği yüksek protein nedeniyle yüksek bir besleyiciliğe sahip olarak bilinmektedir. Tüketilecek olan tavuk etinin pişirme şekillerine göre sahip oldukları kalori miktarları da değişiklik gösterebilmektedir.

     Aynı şekilde tüm bir tavuk ve tavuğun hangi bölümlerinin tüketildiğine bağlı olarak da alınacak olan kalori miktarları değişkenlik gösterecektir. Tavuğun bazı but ve kalça gibi bazı bölümleri daha yağlı olurken göğüs kısmı ise yağ oranı düşük olması sebebiyle diyetler için en uygun bölüm olarak bilinmektedir. 

     Genel olarak incelendiğinde ise 100 gr tavuk etinin 120 kcal olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Ancak belirtildiği gibi tüketilecek olan tavuk ile ilgili olarak kullanılan parçaya göre de kalori değerlerinde farklılık ortaya çıkabilmektedir.

     Tavuk etinin pişirilmesinde besin değerlerinin korunabilmesi için uygulanan tekniklerin oldukça önemli olduğu bilinmektedir. İyi beslenebilmek için yemekleri pişirme sırasında uygulanacak yöntemleri dikkatli şekilde seçmek gerekmektedir. 

     Tavuğun Pişirmesine Göre Besin Değerleri

     Tavuk eti içerisinde bulunan vitaminlerin ve minerallerin değerini kaybetmeden korunabilmesi için doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Beslenme düzeni içerisinde yer verilmesi gereken en önemli protein kaynakları arasında yer almaktadır. Tavuk eti içerisinde yer alan B vitaminleri ve özellikle B12 vitamini, çinko ve demir sayesinde de oldukça besleyici bir özelliğe sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Çeşitli pişirme şekilleri bulunan tavuk; güveç, kavurma, kızartma, soteleme, ızgara, tava yemekleri, yahni, sahan yemekleri, buğulama, kavurma, haşlama ve daha birçok şekilde hazırlayarak tüketmek mümkün olmaktadır. 

     Beyaz etin lezzetlendirilmesi için kullanılacak olan marinasyon teknikleri de lezzet açısından büyük öneme sahiptir. Düşük kalorili bir tavuk yemek için genel olarak fırınlama, haşlama veya buğulama yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiği söylenebilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow