hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yumurtanın Sarısı Besin Değeri: Yumurtanın Sarısı Kaç Kalori?

    Yumurtanın Sarısı Besin Değeri: Yumurtanın Sarısı Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Başta protein olmak üzere pek çok değer açısından yumurtanın sarısı önemli bir kaynaktır. Sporcular ile beraber aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyenler için düzenli tüketilmesi gerekir. Yumurtanın besin taşıyan kısmı olarak da bilinen yumurtanın sarısı, aynı zamanda belli bir kaloriye sahiptir. Bu kaloriye dikkat etmek suretiyle sağlıklı şekilde ve düzenli olarak yumurtanın sarısı tüketilebilir. 100 gram üzerinden ele alındığı zaman ise 321,7 kcal sağladığını söylemek mümkün. Bir yumurta sarısı ise 20 gram olmak suretiyle 64 kalori sağlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yumurtanın Sarısı Besin Değeri: Yumurtanın Sarısı Kaç Kalori?

     Et ve süt ile beraber birçok protein katkısı sağlayan gıdalara eşdeğer olarak yumurta sarısı öne çıkmaktadır. Aynı zamanda diğer gıdalara göre daha uygun fiyatlı olması ile beraber tatmin edici derecede protein ihtivasız sağlar. Tabii sadece protein değil aynı zamanda birçok mineral ve vitamin katkısı verdiğini söylemek mümkün. Bunları elde edebilmek için ise kaloriye uygun şekilde düzenli olarak yumurta sarısı tüketilebilir.

     Bu doğruda 100 gram üzerinden 321,7 kcal sunduğunu ifade etmek gerekir. Aynı şekilde bir yumurta sarısı üzerinden bakıldığı zaman ise 64 kcal vermektedir. Bu da aynı zamanda bir yumurta sarısı eşliğinde 20 grama bedeldir.

     Yumurtanın Sarısı Besin Değerleri

     Yumurta sarısının besin değerlerini elde edebilmek için genel çerçeve 100 gram üzerinden ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda kalori ve protein ile beraber birçok vitamin ve mineral üzerinden miktar ortaya çıkarılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - 321,7 kcal

     - Toplam yağ 27 gram

     - Doymuş yağ 10 gram

     - Kolesterol 1085 mg

     - Sodyum 48 mg

     - Potasyum 109 mg

     - Karbonhidrat 3,6

     - Şeker 0,6 gram

     - Protein 16 gram

     Bu şekilde yukarıda verilen değerler ile birlikte 100 gram içerisindeki yumurta sarısı öne çıkmaktadır. Tabii bir yumurta sarısı 20 gramı olduğu için, bu değerler üzerinden bakıldığında günde 2 ya da 3 tane yumurta değerlidir.

     Yumurta Sarısının Faydaları Nelerdir?

     A vitamini açısından zengin olan yumurta sarısı özellikle göz sağlığını iyileştirmede oldukça etkilidir. Retina hasarlarını iyileştirir ve yakın ile uzağı görme konusunda katkı sağlar. Özellikle yüksek protein içerdiğinden dolayı kasları geliştirici ve zinde olma imkanı sunar.

     Yaraları iyileştirir, kas yapımını sağlar ve onarıcı bir etki verir. Aynı zamanda hafızaya iyi geldiği için önemli Besin kaynakları arasında yer alır. Böylece Alzheimer ve benzeri gibi rahatsızlıklara karşı önlem alma imkanı vermektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow