hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeytinyağ Besin Değeri: Zeytinyağ Kaç Kalori?

    Zeytinyağ Besin Değeri: Zeytinyağ Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Farklı yemeklerde kullanılan doğal ve en sağlıklı besin kaynakları içerisinde zeytinyağı gelir. Özellikle birçok beslenme uzmanının düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söylediği ürünler arasında olduğunu ifade etmek mümkün. O yüzden diğer yağ türlerine göre zeytinyağı bütün farklı öğünlerde değerlendirilmelidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Elbette zeytinyağını tüketirken kalorisine de özen göstermek gerekmektedir. Bu doğrultuda porsiyon miktarı olarak öne çıkan 100 gram değerindeki zeytinyağı içerisinde, 884 kcal bulunmaktadır. O yüzden özellikle diyet içerisine eklerken zeytinyağını ne kadar tüketmek gerektiği bu miktar üzerinden ele alınabilir.

     Zeytinyağ Besin Değeri: Zeytinyağ Kaç Kalori?

     Sağlıklı ve doğal alınması ile beraber zeytinyağı en önemli besin değerleri içerisinde yer almaktadır. Bu doğrultuda aynı zamanda zeytinyağı 100 gram içerisinden bakıldığında 884 kcal gibi bir miktar ortaya çıkarmaktadır.

     O yüzden salatalarda, yemeklerde ya da doğrudan tüketirken, günlük ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair ölçüm yapılmalıdır. Özellikle yeterli oranda doymuş yağ oranına sahip olduğu için sağlıklı bir şekilde tüketilmesi gereken besinler içerisinde bulunmaktadır.

     Zeytinyağ Besin Değerleri

     Zeytinyağı besin değerleri ile beraber düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli kaynaklardan biridir. Hem değişik yemekler üzerinden hem de tek başına tüketilebilecek doğal bir kaynaktır. Aynı zamanda içerisinde farklı değerlere sahip pek çok vitamini ve mineral yer alır. Bu kapsamda 100 gram içerisinden bakıldığında şu değerler öne çıkıyor;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - 884 kcal

     - 14 gram doymamış yağ

     - Sodyum 2 mg

     - Potasyum 1 mg

     - Kalsiyum 1 mg

     - Demir 0.6 mg

     Aynı zamanda içerisinde karbonhidrat şeker ve protein yer almamaktadır. Böylece kilo almak sorununu ortadan kaldırırken, sağlıklı besin kaynaklarını tüketme olanağı verdiğini ifade etmek mümkün. Bu yönüyle birçok açıdan tüketilmesi gereken önemli yağ türlerinin başında yer almaktadır.

     Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

     Ortaya çıkardığı ve sunduğu birçok fayda ile beraber zeytinyağı dünyanın en önemli kaynaklarından biri olarak öne çıkar.

     - Metabolizmayı hızlandırır.

     - İltihabı önlemek ile birlikte azaltır.

     - Kötü kolesterolü düşürür.

     - Kalp dostu bir etki sağlar.

     - Sindirim sistemini iyileştirir.

     - Hücre duvarını güçlendirme özelliğine sahiptir.

     - Kansere yakalanma riskini önemli oranda azaltır.

     - Karaciğeri temizler.

     Bu şekilde yukarıda verilen faydaları ile birlikte zeytinyağı dünya çapında yoğun şekilde tüketilmektedir. Özellikle Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde çok fazla üretilmesi ile beraber doğal ve sağlıklı bir şekilde tüketim olanağı verdiğini söylemek mümkün. Hem tek başına ya da farklı yiyeceklere karıştırarak günlük olarak tüketilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow