hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bosna-Hersek Oscar filmini seçti

    Bosna-Hersek Oscar filmini seçti
    expand

    Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in son filmi "Cirkus Columbia", 2011 Oscar ödüllerinde "En İyi Yabancı Film" dalında yarışmak üzere seçildi.

    Oscar'da Bosna-Hersek'i temsil edecek filmin belirlenmesi için Bosna-Hersek Sinema Çalışanları Derneği adına aralarında ünlü yönetmen, senarist, eleştirmenlerin de bulunduğu dokuz kişilik jüri toplandı.

    Jüri, dünya prömiyeri temmuz ayında 16. Saraybosna Film Festivalinde yapılan Tanoviç'in son filmi "Cirkus Columbia"nın Bosna-Hersek'i Oscar'da temsil etmesine karar verdi.

    Venedik, Toronto, San Sebastian festivallerinde de gösterilen ve seyirciden olumlu tepkiler alan "Cirkus Columbia", geçen yüzyılın sonunda Balkanlar'da trajik bir şekilde yeni bir dönemin başlamasını konu alan romantik bir hikaye. Film, komünist rejimin bitiminde pahalı Mercedes'i ve kendisinden kırk yaş küçük eşiyle ülkesine dönen Divko'nun, paranın her şeyi satın alabileceğini düşünerek küçük intikamlar peşinde koşmasını konu ediniyor.

    Yönetmen Tanoviç'in "No Man's Land" (Tarafsız Bölge) filmi, 2002 yılında "En İyi Yabancı Film" dalında Oscar ödülünü almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow