hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya'daki cezaevinde yine yangın

    Amasyadaki cezaevinde yine yangın
    expand

    Dün gece 4 mahkumun yatakları ateşe vererek yangın çıkardıkları Amasya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gündüz saatlerinde kavga eden 2 mahkum yataklarını yaktı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aynı koğuşta kalan mahkumlar Nihat N. ile Adnan K. arasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olay sırasında mahkumlar, yataklarını ateşe verdi.

    Duruma müdahale eden cezaevi personeli ile Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü.

    Dumandan etkilenen mahkumlar Nihat N. ile Adnan K. ise Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Bu arada, dün gece 4 mahkumun koğuşta yapılan yer değişikliklerini beğenmemeleri üzerine yatakları ateşe verdikleri olayın ardından hastaneye kaldırılan 2 mahkumun taburcu edildiği bildirildi.

    Amasya Valisi Abdil Celil Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece 4 mahkumun, koğuşta yapılan yer değişikliklerini beğenmemeleri nedeniyle yataklarını ateşe verdiğini, 2 mahkumun da çıkan dumandan etkilendiğini anımsattı.

    Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde müşahede altında tutulan mahkumların daha sonra taburcu olduklarını belirten Öz, gün içinde yaşanan ikinci olayın ise geceki olayla bağlantılı olmadığını, yaşananın bireysel bir durum olduğunu kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow