hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmedinecad'dan Filistinlilere çağrı

    Ahmedinecaddan Filistinlilere çağrı
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Filistinlilere, İsrail'i tanımamaları ve direnişi sürdürmeleri çağrısında bulundu.

    İran'ı ziyaret eden Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile görüşen Ahmedinecad, görüşmeden sonra İran televizyonuna yaptığı açıklamada, 'halkın seçtiği Filistin hükümetinin Kudüs'teki işgal rejimini tanımaması ve cesur bir politika yürüterek Filistin halkının direnişini amaca ulaşana kadar desteklemesi gerektiğini' söyledi.
     
    Ahmedinecad, ''Bu yönetimin en büyük destekçisi ABD zayıflıyor ve Filistin halkının direnişini kırma girişimleri başarısızlığa uğruyor'' diye konuştu.
     
    Hamas hükümetini destekleyen Tahran yönetimi, Hamas'a iktidara geldiği geçtiğimiz mart ayından beri 120 milyon dolardan fazla maddi yardımda bulundu. 

    İran'a iki gün önce gelen Filistin Başbakanı İsmail Haniye liderliğindeki Hamas hükümetinin, hiçbir zaman İsrail'i tanımayacağını ve Kudüs'ün kurtuluşu için savaşmaya devam edeceğini söylemişti.

    Hamas erken seçime karşı
     
    Bu arada Filistin'de iktidarda bulunan Hamas örgütü, Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesinin, erken seçime gidilme kararını reddetti.
     
    Hamas'ın önde gelen isimlerinden Halil El Hiyya, erken seçim çağrısını reddettiklerini ve bu çağrının 'Hamas'ın siyaset sahnesinden kaldırılması amacıyla demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu' söyledi.
     
    El Hiyya, ''Bu karar Filistin'in ulusal çıkarlarına hizmet etmemektedir ve durumun ciddiyetini artırmaktan başka işe yaramamaktadır'' dedi.
     
    Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesi toplantısından sonra yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Hamas ile siyasi anlaşmazlıklar üzerine erken seçim çağrısı yapmasının kararlaştırıldığı belirtilmişti. Abbas'ın, erken seçim çağrısını, hafta içerisinde yapacağı bir konuşmayla açıklayacağı bildirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow