hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim: "Malik Fathi'yi yeni duydum"

    Terim: Malik Fathiyi yeni duydum
    expand

    Milli takım teknik direktörü Fatih Terim, Türkiye'den teklif almadığı için Alman milli takımında oynamayı kabul ettiğini söyleyen Hertha Berlinli Malik Fathi'yi yeni tanıdığını söyledi.

    Terim, Almanya'da Hertha Berlin forması giyen ve "Türk milli takımından bana teklif gelmediği için Almanya'yı tercih ettim" diyen Türk asıllı futbolcu Malik Fathi'nin adını Alman milli takımına çağırıldığı gün duyduğunu söyledi.
       
    Bu tip olayların sık yaşandığını belirten Terim, "bunun önüne geçmek için gerekli girişimleri yapıyoruz. Kaideler nasıl el veriyorsa, onları da zorlayarak ulaşmaya çalışıyoruz. Malik Fathi'yi ben de yeni duydum. Bilen birileri çağırmadıysa yanlış. Ama ben duymamıştım. Şu anda Alman vatandaşı olan çift pasaportlu oyuncular var ve önemli takımlarda oynamaya başladılar. Onları kadromuza almaya çalışıyoruz. Bu Almanya seyahetinde de bazı görüşmeler yapacağız" dedi.

    "Psikolojik destek alacağız"
       
    Milli takım teknik direktörü Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Malta ile seyircisiz olarak Almanya'da yapacakları maç için İstanbul Üniversitesi'nden davranış bilimci profesörden psikolojik destek alacaklarını söyledi.
     
    Almanya'da maçın oynanacağı statta yine seyircisiz bir şekilde 1 eylül cuma günü hazırlık maçı yapacaklarını kaydeden Terim şunları söyledi:
       
    ''Bu ilk tecrübemiz olacak. Ayrıca İstanbul Üniversitesi ile temas halindeyiz. İki tane davranış bilimci akademik kökenli profesörümüzle de taknik heyet adına orada bir toplantı yapacağız. Onların tavsiyelerini alacağız. Biz de oyuncularımıza o şekilde aktaracağız. İşin psikolojik kısmının akademik arkadaşlarla yöneteceğiz...
     
    "Biz de çok sessiz maç oynamadık. Belki oyuncularımız zaman zaman Türkiye'de seyircisiz maç oynamış olabilirler ama herkes için ilk olacak diyebiliriz. Özellikle uluslararası seviyede sık yaşanan bir şey değil bu. En azında biz bunu kullanıp daha azimli, hırslı bir şekilde cezanın ağır olduğunu ortaya koyan bir futbolla üstesinden geleceğiz. Buna rağmen kazanmanın çok daha büyük bir zevk olacağını ve güven katacağını düşünerek hareket edeceğiz.''

    Ergün'ü seçme nedeni
       
    Terim, Fenerbahçeli Ümit Özat'ın çağırılmadığı milli kadroya neden Galatasaray'dan Ergün Penbe'nin dahil edildiğinin sorulması üzerine, tercihini sol ayağını iyi kullanan bir oyuncudan yana kullandıklarını belirtti:
       
    "Tek maç oynayacağımız için fazla sayıda oyuncu davet etmedik. Baktığımız zaman da, bir önceki kadrodan çok fazla değişiklik yok. Sakatlıklar ve formsuzluklar olsa da, değişiklik çok fazla yok. Milli takımı zorlayan hak eden oyuncular olduğu zaman da onları almaktan geri durmayacağız. Ancak ben oyuncular için tek tek cevap verirsem niye alındı veya alınmadı diye, o zaman her oyuncunun cevap isteme hakkı olur."
       
    Bir defaya mahsus olarak cevap vereceğini aktaran Terim, "sol kanatta sol ayaklı bir oyuncu istediğimiz için Ergün'ü tercih ettik. Oynayan Ümit Özat yerine neden oynamayan Ergün'ü aldınız derseniz, Ergün'ün son 16 yılına bakmanız lazım. Son derece istikrarlı bir oyuncu" dedi.
     
    Terim, Malta maçını hakeminin değişmesiyle ilgili de, ''açıklanan hakem, İsviçre maçımızın dördüncü hakemiydi. Ama yerine İspanyol hakem geldi. Söyleyecek bir şey yok. Demek ki UEFA bunu uygun gördü'' demekle yetindi.
     
    Türkiye'nin 6 eylül çarşamba günü Malta ile yapacağı Euro 2008 eleme grubu maçını daha önce açıklanan Belçikalı Johny Ver Eecke'nin yerine İspanyol Gonzalez Vasquez Bernardino yönetecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow