hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY apronda deve kesti

    THY apronda deve kesti
    expand

    Türk Hava Yolları, çok arıza çıkardığı iddia edilen RJ-100 tipi uçakların sonuncusunu kiraladığı şirkete teslim edince İstanbul Atatürk Havalimanı'nda deve kesti. Olayın ardından THY Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can görevden alındı.

    Konuyla ilgili ayrıntılı inceleme başlatıldığını belirten THY Teknik A.Ş., ''İnceleme sonuçlanıncaya kadar Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, görevden alınarak genel müdür emrine çekilmiştir'' denildi.
     
    Bir İngiliz şirketinden kiralanan 11 adet RJ-100 uçağının iade sürecinde firmayla sorunlar yaşadıklarını söyleyen Şükrü Can, personele "uçakların teslimatının 24 Aralık'tan önce tamamlanması halinde deve kesme sözü verdiğini" belirtmişti.

    Son uçağın bakımının geçen hafta tamamlanarak İngiliz şirketine iade edildiğini söyleyen Can, "11 uçak için ayrı ayrı kurban kesmek yerine Türk Hava Yolları  teknik kısmında gerekli izinleri alarak deve kestirdik" demişti.

    Havalimanı İdare Amiri: "Daire başkanının fantezisi''
     
    Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vedat Müftüoğlu da, mevzuata aykırı işlem yapanlar hakkında soruşturma başlattığını bildirdi.
     
    Müftüoğlu, apron terminal kartı olmadan yapılacak geçişlerde kendisinden bilgi alınması gerektiğini kaydederek, basına yansıyan olayla ilgili Mülki İdare Amirliği'ne herhangi bir başvurunun yapılmadığını kaydetti.
     
    İlgili tarafın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'ne şifahi olarak bilgi verdiğini ifade ettiğini anlatan Müftüoğlu, ancak bunun yasal olarak bir geçerliliğinin bulunmadığı dile getirdi.
     
    Olayın, ''ilgili daire başkanının bir fantezisi'' olduğunu belirten Vedat Müftüoğlu, ''THY Teknik Genel Müdürü beni aradı, yanlış bir işlem yaptıklarını, özür dilediklerini ifade etti. Ama özür dilemek sonucu değiştirmeyecek. Mevzuata aykırı işlem yapan kimse, ben onun hakkındaki soruşturma işlemini dün başlattım. Orada görev yapan kapıdaki görevliler dahil olmak üzere bu işi organize eden kimlerse, sonuçlarına katlanacak. Bir havayolu şirketi uçaktan kurtuldu diye böyle bir şey yapmamalı'' dedi.
     
    Yıldırım: "Densizlik"

    Olayı değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları görevlileri tarafından deve kesilmesini 'densizlik' olarak değerlendirdi ve olayla ilgili inceleme başlatılarak, ilgili kişinin açığa alındığını bildirdi.
     
    Olayın onaylanacak bir yanı olmadığının altını çizen Yıldırım, ''Orada aklı evvel bir arkadaşın yaptığı hatayı koca bir kuruma, camiaya mal etmek yanlıştır. Gerekli talimatlar verildi ve bu arkadaş açığa alındı. Soruşturma devam ediyor. Türk Hava Yolları'nda bazıları, herhalde Kurban Bayramı'na erken girdi. Öyle anlaşılıyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow