hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC bandıralı gemi battı, 2 kişi kayıp

    KKTC bandıralı gemi battı, 2 kişi kayıp
    expand

    KKTC bandıralı "Dolphin-1" isimli gemi, bugün saat 00.25 sıralarında, dümen arızası nedeniyle motor bölümüne su alarak battı. Olay sonucu 10 kişilik mürettebattan 8'i kurtarılırken, 2'si hala kayıp.

    Gemi, kurtarıcı römorkörler tarafından Gazimağusa Limanı'na çekilirken ikinci kaptan Cemalettin Okkıran ile üçüncü kaptan Fahri Dündar ise hala aranıyor.
     
    KKTC Limanlar Dairesi Müdürü Davut İzkan, "Dolphin-1" isimli gemi, 1995 yılından bu yana uluslararası seferler yapıyordu" dedi.
     
    Geminin, 2008 yılına kadar uluslararası seferler yapabilmesi için gerekli tüm sertifikalara sahip olduğunu ve sefer sertifikalarının günün koşullarına göre yenilendiğini anlatan İzkan, geminin batmasının tamamen dümen arızasından kaynaklandığını belirtti.
     
    İzkan, kendilerine gelen bilgilere göre, geminin Zafer Burnu açıklarına geldiği sırada kendi ekseni etrafında dönmeye başladığını, bir süre sonra da geminin motor bölümüne su almaya başladığını ifade etti.
     
    Gemi mürettebatının motor bölümüne giren suyu belli bir süre dışarı bastığını, ancak tam olarak başarılı olamayınca geminin sahil güvenlik yetkililerinden yardım istediğini anlatan Davut İzkan, "Dolphin-1" isimli gemiye bölgede sefer halinde olan bir geminin yanaştığını ve gemide bulunan toplam 10 kişilik mürettebattan 7'sinin bu gemiye aktarıldığını söyledi.
     
    2 kişi kayıp
     
    İzkan, gemiye sahilden de yardımın gelmesi üzerine mürettebattan 3 kişinin gemide kaldığını ve gemiyi terk etmediğini belirterek,"Dolphin-1"in çekici gemiler tarafından yaklaşık 15 mil kadar çekildiğini, ancak geminin motor bölümüne aşırı miktarda su almasından dolayı aniden burnunun yukarı doğru dikilerek battığını söyledi.
     
    Bu olay üzerine bölgeye giden kurtarıcı gemi ve helikopterler tarafından, gemide bulunan 3 kişiden 1'inin kurtarıldığını belirten İzkan, diğer 2 kişinin ise halen arandığını kaydetti.
     
    Arama çalışmalarının olay saatinden beri sürdüğünü de anlatan İzkan, hava şartlarının karada uygun gibi görünse bile, açık denizdeki hava şartlarının kötü olduğunu ve denizin kaba dalgalı olduğunu, bu yüzden de arama ve kurtarma çalışmalarında zorlanıldığını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow