hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Dost yaklaşımı karşılık bulmadı"

    Dost yaklaşımı karşılık bulmadı
    expand

    Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Türk-Yunan ilişkileri konusunda Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın dost yaklaşımının çok fazla karşılık bulmadığını söyledi. Cömert, "Silahsız uçulması için anlaşmaya varmışlardı. Yunanlılar buna riayet etmedi" dedi.

    Anadolu Kaplanı 2007 tatbikatında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orgeneral Faruk Cömert, Türkiye'nin, Ege'de barışı ararken uluslararası anlaşma ve hukuk çerçevesinde, uluslararası hava sahasını devamlı kullanmak istediğini belirtti ve "Bunu kullanmakta da tereddütümüz yok" diye konuştu.
     
    Şu anda Ege'de uçuşların devam ettiğini belirten Orgeneral Cömert, "Birbirine tehlikeli bir biçimde taciz uçuşları artık olmuyor. Onlar da bu de facto duruma alıştı. Yani 'Ege'de artık Türk pilotu da vardır bilincindeler' diye düşünüyorum" dedi.
     
    Orgeneral Cömert, Yunanistan'ın geçen yıl Ege Denizi'nde meydana gelen uçak kazasının kapatılması yönünde bir girişimi olduğunu ifade eden gazeteciye, "Ben böyle resmi bir bilgiye sahip değilim. Bugün basında okudum. Yarın herhalde araştırma fırsatım olacaktır. Bu konu hazırladığımız raporlar çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Hukuki süreci onlar işletiyor" karşılığını verdi.
     
    Orgeneral Cömert, Türkiye'nin ABD'den alacağı F-16'ların nereye konuşlandırılacağı sorusuna da, uçakların konuşlanacağı yer üzerinde çalışmaların sürdüğü yanıtını verdi.
     
    Cömert, "Uçaklar üzerindeki sistemler dikkate alınarak uygun bir yere konuşlandırılacaktır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow