hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tezkere eninde sonunda kullanılacaktır"

    Tezkere eninde sonunda kullanılacaktır
    expand

    TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Terörle mücadelede duygusal davranmamak lazım. Tezkere eninde sonunda kullanılacaktır" dedi.

    İstanbul TÜYAP'taki kitap fuarını ziyaret eden Meclis Başkanı Toptan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     
    Toptan, "MGK, Cumhurbaşkanı, TBMM, hükümet, Genelkurmay Başkanlığı büyük bir uyum içerisinde, terörle mücadelede yapılması lazım gelen herşeyi yeri ve zamanı geldiğinde yapmaktadır. Bundan sonra da yapacaktır. Belki duygusal olarak bir takım beklentiler var ama bu terörle mücadele öyle bir mücadele ki, rasyonel yaklaşmak lazım. Akılcı yapmak lazım. Onu da devletin bütün kurumları titizlikle yapmaktadır" dedi.
     
    Bir gazetecinin "Meclis olarak verdiğiniz yetki kullanmazsa, siz bundan rahatsız olur musunuz?" sorusuna da Toptan, "Kullanılmamasından rahatsız olmam. Yetki alan hükümet, bunu uygulayacak olan TSK. Belki o anda kullanma gereksinimi duymazlar ama zannediyorum bu, terörle mücadelede kullanılacaktır ama yeri ve zamanı geldiğinde... Şimdi o koordinasyon, hükümet ile Genelkurmay arasında yapılıyordur" dedi.
     
    "Müttefiklerimiz kayıtsız kalamaz"
     
    Toptan, "Kuzey Irak'taki veya Türkiye'deki terör olaylarının dışarıdan cesaret aldığını hep vurguladık. Washington'dan, Avrupa'dan, Kuzey Irak ve Bağdat'tan yapılan açıklamalar terör örgütünü cesaretlendiriyor. Müttefikimiz ve dostumuz ABD olmak üzere terörden çok çeken ülkelerin Türkiye'deki terör konusunda kayıtsız kaldıklarını ama bundan sonra kalmayacaklarını düşünmek istiyoruz" dedi.
     
    "DTP daha yararlı işler yapsın"
     
    DTP'lilerin Diyarbakır'daki toplantılarının ardından dün açıkladıkları ve Abdullah Öcalan için 'özgürlük' isteyen sonuç bildirgesi hakkında da Toptan, "TBMM'de grubu bulunan DTP'nin düşündüklerini söylemesi kendi haklarıdır ama dilerim ki DTP bu yapısından yararlanmak suretiyle daha yararlı işler yapabilsin" diye konuştu.
     
    "DTP insanlarımızın sorunlarını daha çok dile getirebilsin" diyen Toptan, "Bunu yaptığı müddetçe bana göre DTP Türkiye'ye daha yararlı olabilir. Ama bundan uzaklaştığı müddetçe de işi bana göre zorlaşır" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow