hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aselsan'dan uzaktan kumandalı yeni silah

    Aselsandan uzaktan kumandalı yeni silah
    expand

    Aselsan uzaktan kumanda edilebilen yeni bir silah geliştirdi. Silah, uzaktan kumanda edilebildiği için terörle mücadelede güvenlik güçlerinin can kaybını azaltabilecek.

    STAMP adı verilen (stabilize makinalı tüfek platformu) ve ilk bakışta bir bilgisayar oyununu andıran silah, sahil güvenlik botlarında kullanılmaya başlandı. Sırada sınır karakolları var.
     
    STAMP Proje Lideri Behçet Karataş, "Türk askeri artık bu lojistiği kullanarak savaşabilecek. Aselsan tarafından üretilen silah sayesinde terörle mücadelede kayıpların en aza indirilmesi hedefleniyor" dedi.
     
    STAMP terörle mücadelenin etkin silahları arasına girmeye şimdiden aday. Türk mühendislerin ürettiği silah 150 metreden kontrol edilebiliyor. Bu da ilk sıcak temasta can kaybının önlenmesi anlamına geliyor.
     
    Yüksek isabet yüzdelerine ulaşan STAMP dakikada 600 mermi atabiliyor ve ilk bakışta bir bilgisayar oyununu andırıyor.
     
    Karataş ayrıca, "Günümüzde bilgisayar oyunlarındaki tüm özellikler realize edildi. Nişancıdan kaynaklanan hatalar kaldırıldı" diye konuştu.
     
    STAMP, hareketli hedeflere isabetli atış yapabilme özelliğine de sahip. Yeni geliştirilen bu silah sayesinde hedef gece koşullarında da çok net görülebiliyor. Sahil güvenlik komutanlığı tarafından kullanılmaya başlanan silahın, kara birlikleri tarafından kullanılması için görüşmeler son aşamada.
     
    Silaha yurtdışından da ilgi büyük. Birleşik Arap Emirlikleri ve Kazakistan ile görüşmeler sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow